Toshiba Portégé Z10t: ultrabook-tablet hibrid üzleti felhasználóknak

Kütyü Magazin - 2013. április 30.

A Toshiba bemutatta a Portégé Z10t notebookját, mely 2013 harmadik negyedévében kerül a hazai üzletek polcaira. A Windows 8 Pro alapú, 11,6 hüvelykes Full HD kijelzővel szerelt eszköz egy tartós, kényelmesen használható, erőteljes Ultrabook, melyről egy mozdulattal válaszható le a praktikus, kézírást is felismerő táblagép. A jó minőségű, könnyen hordozható, megbízható és tartós készülék az üzleti felhasználók számára is a kívánt rugalmasságot nyújtja.

Kényelem és a remek használhatóság ötvözete

“A táblagépeket egyre többen használják üzleti célokra, és azt látjuk, hogy sokan visznek magukkal két eszközt: egy laptopot és egy tabletet.” – mondta Matt McDowell, a Toshiba Europe GmbH Digitális és Szolgáltatási Részlegének marketing igazgatója. “A Portégé Z10t-ben a kényelem és a remek használhatóság ötvöződik, így egyetlen eszköz képes minden professzionális igényt kielégíteni. Akár laptop, akár táblagép módban használjuk, biztosak lehetünk teljesítményében, melyet az Ultrabook technológia garantál.”

A Portégé Z10t tabletként egy, számos feladatra nagyon kényelmesen használható eszköz, alkalmas például jegyzetelésre egy tárgyalás alkalmával, vagy akár böngészésre is útközben. Mindezek mellett, ha nagyobb mennyiségű adat bevitelére van szükség, az eszköz egyszerűen alakítható háttérvilágítással rendelkező, teljes méretű billentyűzettel ellátott laptoppá. A Portégé Z10t mindkét üzemmódban a legújabb, Ultrabookokhoz kifejlesztett Intel Core processzornak és a beépített, nagy sebességű SSD meghajtónak köszönhetően kiváló teljesítményt nyújt.

Egyszerű menükezelés és adatbevitel

A menük kezelését és az adatbevitelt a Portégé Z10t számos különböző funkciója segíti. Laptop módban a felhasználó a fizikai és a virtuális billentyűzetet egyaránt használhatja. A menüket akár az érintőképernyőn ujjai mozgatásával, akár a többujjas érintőpaddal is kiválaszthatja. Amennyiben a munka során nagyobb precizitás szükséges, akkor ehhez az Accupoint eszköz nyújt segítséget. A Portégé Z10t táblagép funkciói közül kiemelkedő a böngészés közben is remekül használható, érzékeny, tízujjas érintőképernyő.

Az opcionális digitalizáló tollal pedig vázlatokat rajzolhatunk a tablet kijelzőjére, pontosan egy adott területre kattinthatunk, illetve egyszerűen navigálhatunk a menürendszerben. A kézírás-felismerő funkció pedig kiváló segítséget nyújt, hogy rendet tehessünk írott jegyzeteink között, és azokat szerkeszthető dokumentumokká alakíthassuk.

A Toshiba Easy Guard funkciók intenzív mindennapi használatot tesznek lehetővé

A vékony és ultra mobil Portégé Z10t-et intenzív, mindennapos használatra, a Toshiba magas minőségi és megbízhatósági normáinak megfelelően tervezték, így az eszköz esetleges leesése esetén is a tárolt adatok sérülésének esélye lényegesen kisebb. Mindezeken túl a billentyűzet cseppálló, vagyis a ráhulló folyadékcseppek sem feltétlenül eredményeznek adatvesztést.

A Portégé Z10t számos beépített biztonsági és adatkezelési funkciót tartalmaz: az Intel Anti-Theft megoldása a jogosulatlan használat veszélyeit csökkenti, a Trusted Platform Module (TPM) a helyben tárolt kritikus adatokat védi, az Intel vPro technológia pedig egy, a számítógép-használattal kapcsolatos veszélyek elkerülésére kifejlesztett biztonsági csomag. Az Intel vPro a legújabb biztonsági fenyegetések ellen nyújt további védelmet, valamint azt is lehetővé teszi, hogy az informatikai csoport szakemberei távolról ellenőrizzék a Portégé Z10t működését, szükség esetén azon karbantartást, frissítést vagy javítást végezzenek.

Legújabb csatlakozási technológiák

A Portégé Z10t felhasználói számára a mobilitás kulcsfontosságú, ezért az eszközt a legújabb szabványú, gyors és megbízható adatátvitelt lehetővé tevő kapcsolódási lehetőségekkel látták el. A perifériákkal való lényegesen gyorsabb adatátvitelt a beépített USB 3.0-ás csatlakozók biztosítják. A HDMI és RGB portok segítségével nagy kijelzőket is használhatunk, az Intel Wireless Display technológia pedig az arra alkalmas tévékészülékre dokumentumok és multimédiás fájlok vezeték nélküli átvitelét teszi lehetővé. A gigabites vezetékes LAN csatlakozó mellett Portégé Z10t-ben a legújabb vezeték nélküli technológiákat támogató adapter is található, így a gyors adatátvitel érdekében HSPA és LTE szabványú mobil szélessávú eszközzel is rendelkezik.

 

 

 

 

 

Vissza