ASUS termékeső a Computexen

Kütyü Magazin - 2013. június 4.
Jonney Shih, az ASUS elnöke ma, a Computex 2013 kiállításon bemutatta a cég ASUS Transformer Book Trio, New Transformer Pad Infinity, Fonepad Note 6, MeMO Pad HD 7, VivoPC és VivoMouse nevű új készülékeit.

 

Az ASUS lenyűgöző, új, a vásárlóknak a technológiával kapcsolatos elvárásait gyökeresen átalakító termékeket jelentett be a cég „We Transform” (magyarul kb. „Az átalakulás jegyében”) jelmondatú Computex 2013-as sajtóeseményén. Jonney Shih elnök beszélt az ASUS „Design Thinking” filozófiájáról és egy egész sor olyan innovatív készüléket mutatott be, amelyek célja, hogy egyszerűbbé tegyék a mai digitális életvitelt.

A mérnöki teljesítmény és az emberi közötti tökéletes egyensúlyt keressük, ahol minden apró részlet az érzelmek és funkciók iránti igényünket visszhangozza” – jelentette ki Jonney Shih, az ASUS elnöke. „Ez az ASUS-féle Design Thinking [design alapú gondolkodás], ahol az egyes ötletek az emberekkel kezdődnek, és képzeletünket a forradalmi újítások sokaságává alakítjuk.

ASUS Transformer Book Trio – a noteszgépekkel kapcsolatos elvárások átalakítása

Ez a világ első „három az egyben” mobilkészüléke. 11,6 hüvelykes, levehető kijelzőjével és két operációs rendszerével átalakítja a mobil rugalmasságot: gond nélkül lehet váltogatni a Windows 8-as noteszgép, az androidos táblagép és a Windows 8-as asztali PC üzemmódok között. Könnyedén kapcsol át az operációs rendszerek között is, hozzáférést biztosítva felhasználóinak Google Play Store több mint 700 ezer és a Windows Store több mint 50 ezer alkalmazásához.

 

A PC-állomás dokkolójában saját, 4. generációs Intel Core i7 processzor, billentyűzet és egy 750 gigabájtos merevlemez található, és ha leválasztják róla a táblagépet, attól még nyugodtan ráköthető egy másik, külső képernyőre és asztali PC-ként használható. A PC-állomás ezenfelül a táblagép töltőjeként is szolgál az akkumulátoros üzemidő meghosszabbításához. A táblagépbe egy 2 gigahertzes Intel Atom processzor, egy 16:9 képarányú, Full HD 1920 x 1080 felbontású IPS kijelző, valamint akár 64 GB-nyi tárolókapacitás került.

Az új ASUS Transformer Pad Infinity – a táblagépekkel kapcsolatos elvárások átalakítása 

 

Ez az ASUS innovatív, kettős célú mobilkészülékei közül az első, amelyben 1,9 gigahertzes NVIDIATegra 4 mobil processzor található, négymagos ARM Cortex-A15 CPU-val és egy 72 magos GeForce GPU-val. A 10,1 hüvelykes, LED-háttérvilágítású képernyő ultramagas, 2560 x 1600 képpontos felbontású, és IPS technológiára épül a széles, 178 fokos betekintési szög biztosításához; valamint 10 ujjal is kezelhető a zökkenőmentes, jó válaszkészségű irányítás érdekében. A táblagépes szórakozást az ASUS SonicMaster által felturbózott hangok dobják még jobban fel. Az áttervezett billentyűzet-dokkoló immár egy több ujjal kezelhető touchpadet, USB 3.0 csatlakozást és egy SDXC kártyaolvasót is tartalmaz, és segít hosszabb akkumulátoros üzemidőt biztosítani a csatlakoztatott táblagép számára. 

ASUS MeMO Pad HD 7

 

Ez egy lenyűgözően vonzó árú, 7 hüvelykes táblagép:  a javasolt végfelhasználói ára mindössze 129 USD a 8 GB-os modell és 149 USD a 16 GB-os modell számára. Mindössze 302 grammot nyom, mégis négymagos processzort és tíz ujjal kezelhető, 1280 x 800 képpontos, 170 fokos betekintési szögű IPS kijelzőt tartalmaz. A készülékben szintén megtalálható az ASUS SonicMaster audiotechnológiája és egy előlapi, 1,2 megapixeles kamera, valamint opcionálisan egy 5 megapixeles, hatlapi kamera is. Sötétkék, fehér, lila és zöld színekben lesz kapható.

ASUS Fonepad Note FHD 6

 

Részben 3G-s okostelefon, részben táblagép: a készülék egy kétmagos, 1,6 gigahertzes Intel Atom Z2560 processzort és egy 1920 x 1080 Full HD felbontású Super IPS+ képernyőt kapott. 450 nit fényerejű képernyőjével az ASUS Fonepad Note FHD 6 jól használható kültéren, tűző napsütésben is, az ASUS SonicMaster technológiájával feljavított két hangszóró pedig a kiváló minőségű hangokról gondoskodik. Az ASUS Fonepad Note FHD 6-hoz tartozik egy toll is a gyors, pontos, kézírásos bevitelhez. 

ASUS VivoPC – az otthoni számítástechnikával kapcsolatos elvárások átalakítása

 

Az ASUS VivoPC egy vezeték nélküli médiaközpont, amelynek célja, hogy HD minőségű audio- és videofolyamokat játsszon le egy nagy sebességű 802.11ac Wi-Fi-kapcsolaton keresztül. A kompakt készüléket szálcsiszolt felületek, az ASUS SonicMaster audiotechnológia és két USB 3.0 csatlakozó teszi még értékesebbé. Az ASUS VivoPC 6 GB/s SATA-kapcsolatot biztosít, valamint egyszerű hozzáférést a készülék belsejéhez.  

ASUS VivoMouse

 

ASUS VivoMouse egy touchpad, egy egér és egy PC-távirányító együttese, amelynek célja, hogy a Windows 8 érintéses élményét elhozza az érintőképernyő nélküli PC-kre is. A VivoMouse-nak saját touchpadje van, amelyik felismeri a Windows 8 érintéses gesztusait, ugyanakkor használható vezeték nélküli távirányítóként is az otthoni szórakozásra kihegyezett PC-khez. 

ASUS RT-AC68U vezeték nélküli útválasztó

 

Ez a világ első, két frekvenciatartományos 802.11ac útválasztója, amely villámgyors, AC1900-as (1900 Mbit/s) adatátviteli sebességet kínál. Benne is megtalálható az ASUS AiRadar technológiája, amely hullámformálással erősíti a vezeték nélküli kapcsolatot és biztosít más útválasztóknál 150 százalékkal nagyobb lefedettséget. Az RT-AC68U képes egy „útválasztók közötti szinkronizálási” (Router-to-Router Sync) módra is, amellyel a fájlok megosztása tényleg gyerekjáték. Egy USB-s meghajtón található fényképek, videók és más fájlok egy egyszerű meghívással automatikusan átszinkronizálhatók egy másik, kompatibilis ASUS-routerhez csatlakoztatott USB-s tárolóra, anélkül, hogy bármelyik oldalon bekapcsolt PC-re volna szükség.

 

Szintén a Computexen bemutatott ASUS-termék a Zenbook Infinity Ultrabook, a MeMO Pad FHD 10 táblagép, a G10 asztali PC beépített UPS-sel, valamint az előre kalibrált PA279Q ProArt WQHD professzionális monitor.

Vissza