Új Lumia tagok a Nokia londoni konferenciáján?

Czipperer Dia - 2013. április 30.

A Nokia május 14-én tartja sajtókonferenciáját, ahol új fejezetet nyitnak a Lumiák történetében. Egyes hírek szerint ezen az eseményen új okostelefonnal és táblagéppel is találkozhatunk.

Egyelőre biztos információk még nem láttak napvilágot azzal kapcsolatban, mire is számíthatnak a sajtó képviselői május 14-én a Nokia konferenciáján, azonban pletykák szerint új Lumia készülékeket (okostelefont és táblagépet) leplez le a gyártó.

Az új táblagép feltételezések szerint Windows 8 vagy RT operációs rendszerrel fut majd. Sőt, már további információk is „ismertek”: 10,1 hüvelykes 1366 x 768 pixel felbontású kijelzővel, 1 GHz-es kétmagos processzorral, valamint 1 GB RAM-mal felszerelve érkezik majd. A méreteit illetően 256,6 x 175,3 x 9,7 milliméterről, valamint 676 grammról beszélnek.

A Nokia londoni eseményén egy új okostelefont is bemutathatnak, amely állítólag a Lumia 920 utódja, a korábbról már Catwalk kódnéven ismertté vált készülék. Várhatóan sokkal könnyebb és vékonyabb lesz majd elődjénél, mert a tipikus polikarbonát helyett alumínium vázzal szerelték fel.

Ha nem a Catwalkot leplezik le, akkor elképzelhető, hogy egy Windows 8 készülékről van szó, amely EOS kódnéven fut, és 41 megapixeles PureView kamerával rendelkezik.

 

 

Catwalk és EOS

 

Bár ki tudja. Lehet, hogy teljesen új készülékekről van szó, amelyek a Lumia szériát gyarapítják? Kíváncsian várjuk.

 

Forrás: Techspot.com

Vissza