Hamarosan jön a Samsung első Tizen telefonja

Czipperer Dia - 2013. június 19.

Korábban már írtunk róla, hogy a Samsung várhatóan nyáron mutatja be első, Tizen-alapú okostelefonját. A legfrissebb információk szerint most úgy tűnik, augusztus-szeptember körül várható az érkezése.

A Tizen a Samsung saját fejlesztésű, nyílt forráskódú operációs rendszere, amely Linux alapokon nyugszik. A későbbi tervek között szerepel, hogy okostelefonok, táblagépek és Smart TV-k alapjául is szolgáljon.

A Samsung már gőzerővel dolgozik első, Tizen-alapú okostelefonján, amely a korábbi híreket igazolva, valóban nyár végén kerülhet piacra. A készülék két chipsetet is támogat, mind a kettő Exynos verzió: név szerint az Exynos 4212-t és az Exynos 4412-t.

Exynos 4212-t használtak a Galaxy S2-ben is: ez egy régebbi verzió néhány fejlesztéssel, de alapvetően ugyanolyan felszereltséggel. A másik, az Exynos 4412 már egy újabb változat, ami megtalálható a Galaxy S3-ban is.

Mindkét Exynos chipset Cortex-A9 architektúrára épülő processzort tartalmaz: az első egy kétmagosat, az utóbbi pedig egy négymagosat, melyek órajele 1,4 GHz, és Mail-400 grafikus gyorsítóval rendelkeznek, kifejezetten a 3D alkalmazásokhoz.

Ezekből úgy tűnik, hogy az első Tizen telefon a középkategória versenyzője lesz, nem lesz versenytársa a cég zászlóshajójának, az S4-nek.

 

Forrás: Android-apps.com

Kulcsszavak: okostelefon, Tizen, Samsung
Vissza