Máris piacon a ZTE Nubia Z5 Mini

Farkas Norman - 2013. július 18.

A ZTE bemutatta anyaországában a Nubia Z5 Mini készüléket, mely neve ellenére alig lett kisebb az alapmodellnél. Az újdonság piaci premierjére nem kell várni, máris megvásárolható Kínában.

Bár csak nemrég derült ki, hogy a ZTE elő szeretne rukkolni a Nubia Z5 kompakt kiadásával, de máris arról adhatunk hírt, hogy a készülék átesett a hivatalos bemutatón, s már az üzletek polcain várja a vásárlókat.

A Nubia Z5 Mini nem annyira mini, mint gondolnánk: csak egy kicsit kompaktabb az öthüvelykes Full HD kijelzővel szerelt testvérénél, ugyanis egy 4,7 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású megjelenítő került az előlapjára. Fedélzetén az Android Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot, meghajtásáért pedig egy négymagos Qualcomm Snapdragon S4 Pro processzor felel, amit 2GB RAM, 16GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat, 5 megapixeles előlapi és 13 megapixeles hátlapi kamera, valamint 2300mAh kapacitású akkumulátor egészít ki.

Az ígéretes hardverrel megáldott Nubia Z5 Mini már a mai naptól elérhető Kínában, ára 1880 kínai jüan, azaz kb. 92 ezer forint. A vásárlók több színárnyalat közül (kék, rózsaszín, sárga) választhatnak.

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy egyéb régiókban megjelenik-e a ZTE üdvöskéje, s ha igen, mikor.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza