Gyorsabb alkalmazások és bővülő szolgáltatások a Ciscónál

Kütyü Magazin - 2013. július 30.

A felhő alapú és mobil alkalmazások növekvő trendjének megfelelően a Cisco tovább bővíti hálózati portfólióját. Az új és frissített Catalyst kapcsolói és ISR-útválasztói nagy teljesítményű, teljesen programozható hálózati megoldásokat nyújtanak, gyorsítják az új alkalmazások és a szolgáltatások bevezetését, ugyanakkor csökkentik a rendszer teljes élettartamköltségét. A megoldások a most bejelentett Cisco Enterprise Networks Architecture rendszerének részei.

Az architektúra a Cisco Open Network Environment (ONE) környezetét bővíti, a termékfrissítések révén a jövőben a Cisco teljes szolgáltatói és vállalati hálózati portfóliója nyílttá és programozhatóvá válik. A mostani bejelentések a többtelephelyes vállalati és fiókirodai hálózatokat érintik. A Cisco Catalyst 6800 sorozatú kapcsolók jelenleg a legnagyobb teljesítményű Catalyst kapcsolók, amelyeket kimondottan többtelephelyes vállalati 10/40/100 Gbit/s gerinchálózatokhoz terveztek.

Az új kapcsolók teljes hálózati programozhatóságot biztosítanak és a széles körben elterjedt Catalyst 6500 sorozatú kapcsolókkal való kompatibilitással értékálló beruházást kínálnak. A fiókirodai alkalmazásokhoz a Cisco az új  ISR 4451-AX útválasztóval bővíti az Integrated Services Router (ISR) integrált szolgáltatásokat nyújtó útválasztó családot. Teljesítmény és rendelkezésre állás tekintetében az új eszköz a legnagyobb áttörést jelenti a Cisco ISR 2004-es bemutatkozása óta.

Cisco ONE vállalati hálózati architektúra

A Cisco ONE a Cisco szoftveralapú hálózatok (SDN) területét célzó portfóliója, amely támogatja a teljes programozhatóságot, így elősegíti az innovációt, a beruházások értékállóságát, valamint az üzemeltetési költségek csökkentését. A nyitott és programozható Cisco ONE vállalati hálózati architektúra a „Minden a hálón” (Internet of Everything) egyik fontos építőeleme, amely intelligens módon kapcsolja össze az embereket, a számítási felhőket, eszközöket, valamint teljes hálózati átláthatóságot, intelligenciát és skálázhatóságot biztosít.

A Cisco ONE stratégia egyik kulcseleme a onePK API eszközkészlet, amelynek segítségével a fejlesztők az üzleti alkalmazásokat támogató hálózati alkalmazásokat hozhatnak létre. A Cisco vállalati útválasztóinak és kapcsolóinak teljes portfóliója támogatni fogja a onePK-t az elkövetkezendő egy évben, kezdve a most bejelentett ISR 4451-AX és az ASR 1000-AX routerekkel, amelyek 2014 első negyedévétől támogatják a szoftverfejlesztő készletet.

A nyílt API és a hálózatvezérlési szolgáltatásokkal az alkalmazásfejlesztők egységes egészként láthatják a teljes hálózatot, így elég egyszer megírniuk az alkalmazásokat, majd állandó alkalmazásteljesítmény mellett többféle vezetékes vagy vezeték nélküli hálózati környezetben futtathatják azokat.

 

Részletes áttekintés a most bejelentett vállalati és fiókirodai hálózati eszközökről:

  • Cisco Catalyst 6807-XL moduláris kapcsoló több telephelyes gerinchálózatokhoz, 10/40/100 Gbit/s hálózati sebességhez optimalizálva. A Catalyst 6807-XL 7 helyes, 10RU magasságú moduláris ház modulonként akár 880 Gbit/s adatátviteli sebességgel és 11,4 TB kapcsolókapacitással.

  • Cisco Catalyst 6880-X félig rögzített kapcsoló  elsősorban a kis- és közepes méretű, több telephelyes hálózatok 10 Gbit/s szolgáltatásaihoz. A Catalyst 6880-X kapcsoló 3 helyes, 4RU magas, 16 darab rögzített 10 Gbit/s portos vezérlőkártyával és 4 darab fél modul széles bővítőhellyel rendelkezik opcionálisan 10 vagy 40 Gbit/s vonali kártyákhoz, így összesen akár 80 darab 10 Gbit/s vagy 20 darab 40 Gbit/s portot képes támogatni.

    Cisco Catalyst 6800


  • A Cisco Catalyst 6800ia Instant Access kapcsoló  programozható, egy gombnyomással telepíthető megoldás a Catalyst 6000 egyszerűbb műveleteihez. A Cisco Catalyst 6800ia a több helyszínen található hozzáférési kapcsolókat virtuálisan egyesíti egy kibővített kapcsolóban, ezzel egyszerűsítve az IT működését a több telephelyes hálózatok esetében. Funckionalitásában egyezik a Catalyst 6800 és 6500-as eszközökkel.

       · A Cisco 4500E Supervisor Engine 8E  elérhetővé teszi a Cisco Unified Access megoldását, így a felhasználók a vezetékes infrastruktúrában alkalmazott funkciókat, megbízhatóságot és szolgáltatásminőséget a vezeték nélküli hálózatokra is kiterjeszthetik. A programozható Cisco UADP ASIC megtalálható lesz majd az új Cisco Catalyst 4500E Supervisor Engine 8E switchben is, amely így a vezetékes és vezeték nélküli technológiát a moduláris kiszerelésű eszközökre is kiterjeszti.

    Cisco Catalyst 4500


  •  A Cisco Integrated Services Router (ISR) 4451-AX a fiókirodai útválasztó-portfóliót bővíti ki. Akár 2 Gbit/s adattovábbítási teljesítményt, natív szolgáltatásokat és rugalmas finanszírozási modellt kínál. Az ISR 4451-AX révén az informatikai szakemberek akár percek alatt rendszerbe állíthatják az alkalmazásszolgáltatásokat. Az eszköz emellett szolgáltatás érzékeny adatsíkot támogató natív WAN-optimalizálást kínál, így a fiókirodákban is LAN-szerű felhasználói élmény biztosítható.

    Cisco ISR 4451-AX


  • A Cisco Aggregation Services Router (ASR) 1000-AX WAN-aggregációhoz kínál alkalmazásszolgáltatásokat az Application Visibility and Control és az AppNav, valamint a Virtual Wide Area Application Services (vWAAS) szolgáltatások integrálásával, amely a legnépszerűbb ügyfél-konfiguráció.

Elérhetőség

A Cisco ISR 4451-AX már kapható, az ASR 1000-AX és a 4500E Supervisor Engine 8E júliusban kerül kereskedelmi forgalomba, a Catalyst 6800 sorozatú kapcsolók pedig 2013 novemberétől lesznek megvásárolhatók.

Vissza