Az okos ruhaneműk térhódítása elkezdődött

Czipperer Dia - 2013. augusztus 2.

Egyre több minden „okos” körülöttünk. Az eszközök sorába úgy tűnik, a ruhaneműk is beállnak. Az egyik legújabb találmány az okoszokni, mellyel futásunkat tehetjük tudatosabbá.

A különleges zokni a Sensoria Smart Sock Fitness Tracker névre hallgat. Okossága pedig abban rejlik, hogy szenzorokkal látták el, amely amellett, hogy követi lépéseidet, tanácsokkal is ellát a futási stílusodat illetően. Minderről valós idejű elemzést készít.

 

Az adatokat okostelefonunkra vagy gépünkre is továbbíthatjuk: mindez vezeték nélküli technológiával történik. Számos információval ellátja viselőjét. Profi futók számára igazán jó megoldás, ugyanis a finom adatokból (pl. melyik lábra érkezett) megállapítja, hogyan lehetne tökéletesíteni a mozgási technológiát, valamint a nyomásszenzorok azt is érzékelik, hova nehezedik a súly futás közben, amiből szintén a futási stílustra vonatkozó adatokat tudhatunk meg.

Ha futás közben az okostelefonunkra telepített alkalmazást is követjük, akkor valós idejű értesítéseket, utasításokat kapunk a készüléktől. A szerkezet Bluetooth 4.0-val működik, így régebbi operációs rendszerekkel nem használható. Az alkalmazás iOS 6, valamint Android 4.3 rendszerkövetelménnyel bír.

Az okoszokni koncepció egyelőre még a kísérlet fázisban tart, jelenleg a tervezők támogatókat gyűjtenek az Indiegogon keresztül.

 

 

Forrás: Techchrunch.com

Vissza