Megérkezett hazánkba a Nokia Lumia 925

Kütyü Magazin - 2013. augusztus 27.

A Nokia bejelentette, hogy megkezdődött a Nokia Lumia 925 készülék árusítása Magyarországon. A Nokia Lumia 925 okostelefon fémházas dizájnnal és a legfrissebb PureView kamera innovációval rendelkezik, illetve tartalmazza a Nokia Lumia készülékcsaládban hamarosan elérhető új funkciókat, valamint harmadik féltől származó alkalmazásokat is.

„A Nokia Lumia 925 egy masszív felépítésű és kifinomult tervezésű, nagyszerű okostelefon. Ez a sokoldalú készülék az üzleti felhasználás, a reprezentatív társadalmi események vagy akár egy nagyszerű nyaralás során egyaránt megállja a helyét. Kiváló fotókat rögzít az optikai képstabilizátornak és az alacsony fényviszonyok melletti kimagasló teljesítményének köszönhetően” - mondta Marcus Stoerkel, a Nokia Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős ügyvezető igazgatója.

A legfejlettebb lencsetechnológiának és az újgenerációs képalkotási szoftvernek köszönhetően aNokia Lumia 925 okostelefon alacsony fényviszonyok mellett is kimagasló minőségű, tisztább és élesebb kép- és videókészítést biztosít. A Nokia Pro Cam alkalmazás egyedi kezelőfelületén számos lehetőséget kínál a fotózás szerelmeseinek: a fehéregyensúly, a manuális fókusz, az ISO értékek vagy az expozíciós idő megadása mellett további professzionális beállítások is hozzáférhetőek a készüléken. A Nokia Lumia 925 telefonon elérhető Nokia Smart Cam alkalmazással 10 kép készíthető gyors sorozatban és ezt a képegyüttest használva izgalmas fotó-kompozíciók hozhatók létre a telefonon. Az Action Shot funkcióval életteli sorozatképek készítésére nyílik lehetőség, míg például a Motion Focus a kép háttérének ad mozgást, kiemelve ezzel a felhasználó által kiválasztott főszereplőt.

A 4.5” méretű kijelzőt védő alumínium keret egyedi módon erősíti a fehérben, feketében és szürke színben elérhető polikarbonát hátlappal rendelkező Nokia Lumia 925 okostelefon vonzó megjelenését. A telefon a hátoldalára illeszthető vezeték nélküli töltésre alkalmas hátlap, valamint a Nokia különböző vezeték nélküli töltőtartozékai és a Qi ökoszisztéma  nyújtotta előnyöket is kihasználja. A vezeték nélküli töltésre alkalmas hátlapok fekete, fehér, sárga és piros színekben külön lesznek megvásárolhatóak.

Más Nokia Lumia okostelefonokon is hamarosan elérhető a Nokia Glance Screen frissítés béta verziója, melynek egyik fő funkciója a készenléti állapotban is megjelenített óra. A felhasználók így egy gyors pillantással, bármely gomb megnyomása nélkül láthatják a pontos időt és az akkumulátor töltöttségi szintjét a kijelzőn, akkor is, amikor a telefont épp nem használják. A készenléti módban a kijelzőre történő dupla koppintással pedig könnyebben feloldható a képernyőzár.

Nokia Lumia 925 okostelefonon a számos újítás mellett az előre telepített HERE helymeghatározó- és térképszolgáltatásokat kínáló csomag is elérhető, amely tartalmazza a HERE Drive+ és a HERE Maps alkalmazásokat. A HERE Maps applikáció kiterjesztett valóság funkcióval ellátott változata letölthető az Áruház kínálatából.

A Nokia Lumia 925 okostelefonra továbbá olyan alkalmazások is letölthetőek az Áruházból, mint például a rengeteg filtert kínáló Hipstamatic Oggl applikáció, amellyel a felhasználók könnyedén szerkeszthetik és megoszthatják fényképeiket az Instagram, Facebook, Flickr, és Tumblr közösségi oldalakon. A focirajongók számára a FIFA 13 játék egyedülálló élményt kínál, és lenyűgöző grafikával, valamint 30 bajnokság 500 csapatával, összesen 15000 játékossal teszi izgalmassá a meccseket. A GoPro applikációval a Nokia Lumia 925 okostelefonon keresztül egyszerűen vezérelhető a GoPro kamera, így az izgalmas, extrém helyzetek biztonságos távolságból is megörökíthetők.

A Nokia Lumia 925 főbb jellemzői:


 

 

Operációs rendszer

Windows Phone 8

HERE helymeghatározó- és térképszolgáltatások

Az ingyenes és globális HERE Maps, HERE Drive+ és HERE Transit alkalmazások elérhetők az Áruházban

Kijelző

4,5” AMOLED WXGA (1280x768), 2,25 D formázott Gorilla 2 Glass, ClearBlack magas fényerővel és továbbfejlesztett napsütés melletti olvashatósággal, Super Sensitive érintőfelület

Akkumulátor

2000 mAh, vezeték nélküli töltésre alkalmas kiegészítő hátlap

Processzor

1,5 GHz dual-core Snapdragon

Főkamera

8,7 MP Nokia PureView 6 tagú Carl Zeiss optikával ,optikai képstabilizátorral, autofókusszal, rövid impulzusú, nagy teljesítményű dupla LED vakuval, a legfejlettebb lencsetechnológiával, full HD 1080p videofelvétel másodpercenként 30 képkockával, Nokia Smart Camera mód

Előlapi kamera

1,2 MP, széles látószög

Memória

1GB RAM, 16 GB belső memória; 7 GB ingyenes SkyDrive tárhely

 

 

Vissza