A Samsung hét éve az élen a digitális kijelzők értékesítése terén

Kütyü Magazin - 2016. április 21.

A Samsung Electronics immár hét egymást követő éve őrzi nemzetközi vezető helyét a digitális kijelző egységek értékesítése területén. Az IHS, a kijelzőtechnológiával kapcsolatos iparági hírek, elemzések és a szakvélemények vezető adatforrása által a közelmúltban kiadott értékesítési mutatók is alátámasztják a Samsung vezető pozícióját az ágazatban, 2009 óta.

A Samsung 2015-ös, sikeres eredményei jelzik, hogy a vállalat a digitális kijelzők fejlesztése terén továbbra is az elmúlt években tapasztalt lendülettel halad előre. A globális ügyfelek egyre dinamikusabb módszereket keresnek vásárlóik figyelmének megragadására, így a Samsung folytatja saját technológiái fejlesztését, hogy minél inkább kielégíthesse a sokoldalú, nagy teljesítményű kijelzők iránti növekvő és a legváltozatosabb környezetekben jelentkező igényeket. 

Az IHS „Public Display Market Tracker Q1 2016” című technológiai felmérése szerint a Samsung 28,8 százalékos globális piaci részesedést ért el a digitális kijelzők értékesítése területén.  Ez növekedést jelent a Samsung 2014 végén elért 26,9 százalékos piaci részesedéséhez képest.  

„A Samsung már eddig is számos briliáns és hatékony innovációt adott a világnak a vizuális kijelzőkhöz kapcsolódóan. Azt reméljük, hogy a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően még messzebbre juthatunk, mi magunk és ügyfeleink is” – nyilatkozta Seog-gi Kim, a vizuális kijelzők üzletágának alelnöke. – „Az IHS Inc. legújabb rangsorolása jól tükrözi többéves kemény munkánkat és elkötelezettségünket, hogy olyan eszközöket biztosítsunk partnereiknek, amelyekkel magával ragadó és személyre szabott élményt tudnak kínálni. Az elkövetkező évek során is szeretnénk megőrizni globális vezető helyünket a digitális kijelzők gyártásában.”

A Samsung SMART kijelzők portfóliójához többféle interaktív és informatív egység tartozik, így a vállalat az adott igényekhez igazított, teljes körű megoldásokat nyújt számos ágazat, így az államigazgatás, az oktatás, a vendéglátás, az egészségügy, a pénzügyi szolgáltatások és a kereskedelem számára egyaránt. Ezek a technológiák, amellett, hogy javítják az együttműködést és a hatékonyságot, hatásosabb vizuális megoldást kínálnak azokhoz a középkategóriás kijelzőkhöz, melyeket a fent említett szakágakon belül gyakran használnak. Ilyenek például a következők:

  • LED-es tartalomszolgáltató rendszerek – A Samsung fejlett videofeldolgozási és felskálázási technológiáin alapulva ezek a kijelzők egyesítik a bővíthető kialakítást a LED-es vizuális minőséggel, így tiszta, olvasható képet jelenítenek meg beltéri és kültéri használat esetén is.
  • SMART kültéri kijelző rendszerek – A Samsung OHD sorozatú, strapabíró SMART tartalomszolgáltató rendszerei kiválóan közvetítik a tartalmakat kültéri alkalmazás esetén is. Ezeket a fényes, nagy kontrasztú, strapabíró kijelzőket kiváló képminőség jellemzi még folyamatos – 24/7 – használat esetén is, és csupán minimális figyelemelvonással működnek az időjárási körülményektől és más természeti hatásoktól függetlenül is.
  • Videófalak – Ezekkel a kijelzőkkel bármilyen képernyő-kombináció vagy alakzat megvalósítható, színvisszaadási hiányosságok és vizuális eltérések nélkül, így nagy méretben is hatásosan jelenítik meg a tartalmakat. A Samsung 2015-ben vezette be az iparág legvékonyabb kávájú videófalát, amelynél még kisebb a vizuális figyelemelvonó hatás mértéke, így a nézőközönség zavartalanul koncentrálhat a kiemelt tartalomra.
  • Interaktív táblák (IWB) – A Samsung multimédia-barát kijelzői lehetővé teszik a valós idejű tartalommegosztást, és bővítik az interaktív kommunikációs lehetőségeket az előadó- és osztálytermekben. Ezek az interaktív táblák tollal és érintéssel is kezelhetők, ami még nagyobb rugalmasságot biztosít.

Vissza