Az ASUS az IFA 2016 kiállításon bemutatta a Zenvolutiont

Kütyü Magazin - 2016. szeptember 3.

A berlini IFA 2016-ra időzített ASUS sajtórendezvényen Eric Chen, az ASUS alelnöke lépett az emelvényre, hogy bemutassa a ZenWatch viselhető eszközök családjának legújabb tagját, az Android Wear platformra épülő ZenWatch 3-at. 

Bejelentette még a legfrissebb noteszgépek, „2 in 1” PC-k, táblagépek és képernyők európai megjelenésének időpontját és árát is. A bemutatott termékek között a ZenBook 3, a Transformer 3 Pro, a Transformer 3, a ZenPad 3S 10 és a ZenScreen szerepeltek.

„Az IFA-n jelentettük be a legelső okosóránkat is, és ma ugyanezt a hagyományt követjük a ZenWatch 3-mal” – mondta Chen. „Nagyra értékeljük európai vásárlóink hűséges támogatását és nagy örömmel mutatjuk be az új Zenvolution termékeket az itteni piacokon.”

A ZenWatch 3 egy elegáns és személyre szabható, Android Wear rendszerű hordható eszköz, amelyen egy pillantással áttekinthetők az azonnali és időszerű információk, ráadásul teljes funkcionalitású aktivitáskövetőként is szolgál, hogy viselője motivált maradjon és elérhesse fitness-céljait. Az órakészítők kifinomult hagyományait követő, aprólékos megmunkálású ZenWatch 3 az első olyan ZenWatch modell, amelyet gyönyörű kerek tokba szereltek.

A ZenBook 3 egy különleges, felsőkategóriás, páratlan teljesítményű noteszgép, amely elképesztően vékony is: mindössze 11,9 mm vastag, és Intel Core i7 processzorral van felszerelve. A Transformer 3 Pro a világ legsokoldalúbb PC-je, amelynek karcsú, vékony háza extrém teljesítményt rejt. A Transformer 3 pedig különleges hordozhatósággal gondolja újra mindazt, amit egy „2 in 1” PC-től elvárunk. Mindkét gépet páratlan bővíthetőség jellemzi, olyan kiegészítők választékával, mint az ASUS Universal Dock, az ASUS Audio Pod, a VR/4K UHD-élményre felkészített ROG XG Station 2 és az ASUS Pen.

„A 7. generációs Intel Core processzorral tovább növelt hatékonysággal tudunk még magasabb teljesítményszinteket kínálni, és új médiaszolgáltatásokat is bemutathatunk, amelyek hozzásegíthetik a felhasználókat ahhoz, hogy teljesen körbevehessék magukat az internet kínálta élményekkel, vagy akár ilyen tartalmakat készíthessenek” – mondta Chris Walker, az Intel Client Computing csoportjának alelnöke, a Mobility Client Platforms részleg vezérigazgatója. „Az Intel büszke arra, hogy az ASUS-szal szorosan együttműködve lenyűgöző új ZenBook és Transformer termékek sorát nyújthatja.”

Az ASUS ZenScreen MB16AC a világ legvékonyabb és legkönnyebb hordozható, Full HD felbontású monitora. Hibrid USB Type-C (USB-C) csatlakozója az áramellátást és a video-jelátvitelt is képes biztosítani, és bármilyen USB-C vagy USB Type-A csatlakozós noteszgéppel használható.

A ZenPad 3S 10 egy 9,7 hüvelykes, Android platformos táblagép, amelynek fantasztikus nagyfelbontású (QXGA, 2048x1536 képpontos) érintőképernyője egy elképesztően karcsú, kompakt és elegáns házban kapott helyet. Arról, hogy remekül szolgálja a szórakoztatást, olyan funkciók gondoskodnak, mint az ASUS Tru2Life videojavító technológia, a nagy teljesítményű, sztereo audiorendszer a maga ötmágneses hangszóróival, illetve az NXP intelligens erősítőtechnológia – mind-mind nagy segítség ahhoz, hogy a médiatartalmak a lehető legjobban nézzenek ki és szólaljanak meg. 

ASUS ZenWatch 3: Hagyományokra támaszkodó gyártás, intelligens személyre szabás

Az ASUS ZenWatch 3 egy elegáns és személyre szabható, Android Wear platformra épülő viselhető eszköz, amely intelligens asszisztensként szolgál androidos és iOS eszközökhöz. Az ASUS ZenWatch 3 az óragyártás precíz hagyományait követi a luxusérzetű, részletekre figyelő kivitelével és a legkiválóbb anyagok felhasználásával. Az ASUS viselhető eszközeinek sorában első alkalommal megjelenő kerek tokozását még jobban kiemeli a vékony, gyűrűs napfogyatkozás ihlette finom vörösarany perem.

A ZenWatch 3 mindössze 9,95 mm vastag. A tok aprólékos gondossággal, ékszerészeti finomságú 316L jelzésű rozsdamentes acélból készül, három gyönyörű színben: fegyverszürkében, ezüstben és vörösaranyban. Ez a felsőkategóriás, hidegen kovácsolt acél 82 százalékkal erősebb, mint a szokásos acél, így a ZenWatch 3 könnyedén bírja a mindennapok megpróbáltatásait. Az óratokot három koronagomb díszíti, amelyekkel gyorsan elérhetők a leggyakrabban használt funkciók. A felső gombhoz szintén egyedi szolgáltatások társíthatók. A ZenWatch 3-hoz olasz bőrből vagy kiváló minőségű gumiból készült szíjak választhatók sötétbarnában vagy halvány bézsben.

A fizikai formát kiegészítendő, a ZenWatch 3-ban több mint 50 féle szoftveres órafelület található. A készülék gazdája a ZenWatch Manager okostelefonos alkalmazással könnyedén kiválaszthatja a stílusához, hangulatához vagy az alkalomhoz illőt. Az órafelületek nagy része támogatja azoknak a személyre szabható felületi elemeknek (widgeteknek) a megjelenítését is, amelyekről hasznos információk – például az aktuális időjárás, az aznap megtett lépések száma, vagy akár az elmulasztott hívások – olvashatók le egy pillantással. A még személyesebb ZenWatch 3 élmény érdekében az eszköz viselője saját egyedi felületeket is létrehozhat a FaceDesigner okostelefonos alkalmazásban.

Az ASUS ZenWatch 3 vadonatúj ZenFit aktivitáskövető alkalmazása iparágvezető, 95%-os precizitással automatikusan számolja, hogy viselője hány lépést tesz meg a nap során és emlékeztetőket küld azért, hogy egy adott inaktív periódus után felállásra és mozgásra bírja gazdáját. A ZenFit a kiegészítő okostelefonos alkalmazással együttműködve komoly segítséget jelentő, könnyen átlátható összegzéseket és grafikonokat nyújt, amelyekből kirajzolódik a fizikai tevékenység teljes képe.

Az ASUS ZenWatch 3 akkumulátoros üzemideje hosszú, akár két napig is képes egy feltöltéssel működni. Az exkluzív HyperCharge technológia iparágvezető töltési időt nyújt – mindössze 15 perc kell a 60 százalékos töltöttség eléréséhez –, ráadásul a kényelmes mágneses töltőcsatlakozó automatikusan a helyére ugrik. Másik akkumulátoros csomag is vásárolható hozzá, amely 40%-kal hosszabb üzemidőt nyújt.

ASUS ZenBook 3: A világ legrangosabb noteszgépe páratlan teljesítménnyel

Az ASUS ZenBook 3 a ZenBookok következő generációját képviseli. A teljes áttervezést jelzi az elképesztően vékony, 11,9 mm vastag ház és a mindössze 910 grammos súly is. Azért, hogy ezt a pehelysúlyt az erő feláldozása nélkül tudják elérni, a ZenBook 3 tervezői az űrkutatásban használt alumíniumötvözetet használtak, amely 50 százalékkal erősebb, mint a noteszgépekben használt szokásos ötvözetek. Ereje és könnyűsége mellett ez az anyag rettentő elegáns is, és persze a jól ismert körkörös ZenBook mintázatot viseli. A ZenBook 3 háromféle exkluzív színben – éjkék, rózsaarany, füstszürke – kapható, emellett egy különleges kétfázisú eloxálást használtak a gyémántcsiszolatos perem csodás aranyfényének eléréséhez.

A ZenBook 3 páratlan teljesítményét a legfrissebb 7. generációs Intel Core i7 processzorok, a 16 GB nagysebességű, 2133 MHz-es RAM, az akár 1 TB ultragyors, PCIe 3.0 x4 SSD, a következő generációs USB Type-C (USB-C) csatlakozó és az erős, négyhangszórós Harman Kardon audiorendszer adja. Nagyfelbontású 12,5 hüvelykes kijelzője széles, 72%-os NTSC színterjedelemmel rendelkezik, és széltől szélig erős, karcálló Corning Gorilla Glass 4 bevonat borítja. A vékony perem 82%-os képernyő-ház aránya a lehető legnagyobb kijelzőméretet a lehető legkisebb alapterülettel ötvözi. A ZenBook 3 innovatív hűtését a világ legvékonyabb, mindössze 3 mm-es ventilátorával oldják meg. A hatékony hűtés miatt tud a ZenBook 3 elképesztő teljesítményt kínálni egy különlegesen vékony házban. 

A gép teljes méretű, alulról megvilágított billentyűzete 19,8 mm billentyűtávolságú – vagyis ugyanolyan, mint a legtöbb asztaligép-billentyűzet –, és 0,8 mm-es leütési útja miatt nagyon kényelmes rajta gépelni. Az üvegbevonatos, precíziós touchpad sima és pontos bevitelt eredményez, amihez a tenyérérintés felismerése, az intelligens gesztusok és a kézírás támogatása is hozzájárul a jobb használhatóság érdekében. A beépített, Windows Hello támogatásos ujjlenyomat-olvasó azonnali egyérintéses elérést kínál, így a felhasználó gyorsan és biztonságosan bejelentkezhet és feloldhatja a ZenBook 3 képernyőjét anélkül, hogy be kellene gépelnie a jelszavát vagy PIN-kódját.

A ZenBook 3 akár 9 órás akkumulátor-üzemidővel rendelkezik az egész napos használathoz Ha ideje újratölteni, akkor a ZenBook 3 gyorstöltőjével mindössze 49 perc alatt 60 százalékos kapacitás érhető el.

ASUS Transformer 3 Pro: A világ legsokoldalúbb PC-je

Az ASUS Transformer 3 Pro egy olyan „2 in 1” PC, amely a páratlan teljesítményt verhetetlen hordozhatósággal kombinálja a munkára és játékra is kiváló mobileszköz megteremtéséhez. A precíziós gyártású, alumínium házas Transformer 3 Pro mindössze 8,35 mm vastag, mégis elismerésre méltó szerkezeti szilárdságról és strapabírásról tesz tanúságot. A Transformer 3 Pro gyémántmarású éle még hangsúlyosabbá teszi a formaterv eleganciáját, amire a csodás pasztellarany vagy gleccserszürke szín teszi fel a koronát.

 

A Transformer 3 Pro integrált fém állványának fokozat nélküli, akármilyen szögben megálló zsanérja miatt a felhasználó majdnem bármilyen szögből, 170°-ban nézheti a képernyőt. A hozzá adott ASUS Transformer Cover Keyboard egy olyan háttérvilágításos billentyűzet, amely noteszgép-kategóriás, 1,4 mm-es lenyomási távolságával kényelmes gépelést nyújt és négyféle divatos színével – kőszürke, krétafehér, szürkésbarna, borostyán – tökéletes kiegészítője a gépnek. A Transformer 3 Pro gyönyörű, 12,6 hüvelykes, 2880x1920 képpontos (3K) felbontású, 275 ppi-s pixelsűrűségű kijelzővel gondoskodik a borotvaéles és részletes képekről. Az sRGB színtér 121 százalékos megjelenítésére képes széles színtér miatt a színei is ragyogók és élénkek. Az előlapon elhelyezett erős Harman Kardon sztereo hangszórók tágas térérzetű, pontos hangzása bámulatos hangélményt kínál.

A Transformer 3 Pro-ban Intel Core i7 processzor és akár 1 TB ultragyors PCIe x4 SSD található, ezt egészíti ki a 16 GB-os, nagy sebességű, 2133 MHz-es RAM a tökéletes teljesítmény szolgálatában. Sokoldalú, megfordítható USB-C csatlakozójával akár 10 Gbps sebességgel is csatlakozhatnak az USB 3.1 Gen 2 eszközök, emellett egy Thunderbolt 3 csatlakozót is kapott. Ezzel elképesztően gyors, akár 40 Gbps-es adatátvitelre képes, és két külső 4K UHD képernyőt is meg tud hajtani. A Transformer 3 Pro-ban emellett USB 3.0 és HDMI csatlakozók is találhatók a kényelmes kapcsolódáshoz. A 13 megapixeles hátlapi kamerával nagyfelbontású képek és videók készíthetők, az előlapi kamerába pedig beépítették a Windows Hello arcfelismerést is, hogy a gép gazdája gyorsan és kényelmesen, a gépre szinte csak rápillantva bejelentkezhessen.

A Transformer 3 Pro a világ legsokoldalúbb PC-je, amelynek felülmúlhatatlan bővítési lehetőségeit a funkcionalitást és a teljesítményt kiterjesztő kiegészítők egész sora biztosítja, hogy a felhasználók a mobileszköz-használat rugalmasságának és kényelmének vadonatúj szintjét ismerhessék meg. 

  • Az ASUS Pen egy gyönyörűen elkészített aktív digitális toll (stylus) íráshoz és rajzoláshoz. 1024 lépcsős nyomásérzékenysége miatt teljesen természetes érzés vele jegyzetelni vagy vázlatokat készíteni, tökéletesen kontrollálható a tevékenység. A felhasználók fényképeket készíthetnek a Transformer 3 Pro nagyfelbontású kamerájával, majd ezekre közvetlenül jegyzetelhetnek az ASUS Pennel. 
  • Az ASUS Universal Dock egy olyan központi elosztó, amely sokféle csatlakozóval van ellátva. Az USB-C 3.1, USB 3.0, HDMI, VGA és az RJ45 LAN-csatlakozó mellett egy „3 in 1” kártyaolvasó is van rajta. Ez asztaligép-kategóriás funkcionalitáshoz juttatja a Transformer 3 Pro-t.
  • Az ASUS Audio Pod egy szórakoztatási kiegészítő. Négy erős hangszórójával remek, 360° fokban élvezhető, 5.1 csatornás térhatású hangot és mély, pontos basszusokat tud megszólaltatni. 
  • A ROG XG Station 2 egy külső grafikuskártya-dokkoló, amely asztaligép-kategóriás grafikus teljesítményt kínál a Transformer 3 Pro számára, akár virtuálisvalóság-megoldásokhoz használható játékerőművé vagy munkaállomássá változtatva azt.

ASUS Transformer 3: Az újra feltalált mobil PC

Az ASUS Transformer 3 egy elegáns, különlegesen vékony és kompakt „2 in 1” PC, amely tökéletes mobilitást, teljes kényelmet és fantasztikus bővíthetőséget nyújt a felhasználóknak. A precíziós megmunkálással, alumíniumból készült Transformer 3 mindössze 695 grammot nyom és csak 6,9 mm vastag, ráadásul kisebb, mint egy A/4-es papírlap. Kompakt és elegáns formáját még jobban kiemeli a gyémántmarású él és a gyönyörű körkörös csiszolt mintázat. Leválasztható, 1,4 mm-es lenyomási távolságú ASUS Transformer Sleeve billentyűzettel és integrált kétállású képernyőállvánnyal van felszerelve. Ezek mellé társul az üvegborítású precíziós touchpad, hogy a Transformer 3-on mindig kényelmes legyen gépelni és az érintéses bevitel is simán, pontosan szolgálja a hatékonyságot és a kreativitást. A Transformer 3 gyönyörű pasztellarany vagy gleccserszürke színben választható. A hozzá adott ASUS Transformer Sleeve billentyűzet négyféle divatos színével – kőszürke, krétafehér, szürkésbarna, borostyán – tökéletes kiegészítője a gépnek.

A Transformer 3 gyönyörű, 12,6 hüvelykes, 2880x1920 képpontos (3K) felbontású, 275 ppi-s pixelsűrűségű kijelzővel gondoskodik a borotvaéles és részletes képekről. A 450 cd/m2 fényességérték és az sRGB színtér 121 százalékos megjelenítésére képes színtér miatt a színei is ragyogók és élénkek. A gép különlegesen keskeny pereme 80 százalékos képernyő/ház arányt eredményez, a lehető legnagyobbra növelve a képernyő területét úgy, hogy a készülék kompakt és jól hordozható marad. A Transformer 3 kiemelkedő videoteljesítményéről az ASUS Tru2Life videojavító technológia gondoskodik, amely minden képkocka minden egyes pixelét optimalizálja még a megjelenés előtt  különlegesen jó kontraszt és a lehető legtökéletesebb, legrealisztikusabb képminőség érdekében.

A Transformer 3 elképesztő négyhangszórós audiorendszerét a Harman Kardon audioszakértőivel együtt fejlesztették ki, ezért férhet be egy ilyen vékony gépbe. Minden hangszórót egy intelligens erősítő hajt meg a dús, részletes és magával ragadó hang megszólaltatásához, még nagy hangerőnél is. A Transformer 3 automatikusan szabályozza az alacsony és a magas frekvenciák útvonalait, hogy azok a megfelelő hangszóróból szóljanak. Ehhez figyeli azt is, milyen irányban áll az eszköz, hogy a felhasználók mindig optimális minőségű hangot kapjanak. 

A Transformer 3 erejét a 7. generációs Intel Core processzorok adják, amelyekhez akár 512 GB SSD és max. 8 GB RAM társulhat a munka és játék megkívánta gyorsaság érdekében. Sokoldalú, megfordítható USB-C csatlakozójával akár 10 Gbps sebességgel is csatlakozhatnak az USB 3.1 Gen 2 eszközök, emellett egy Thunderbolt 3 csatlakozót is kapott. Ezzel elképesztően gyors, akár 40 Gbps-es adatátvitelre képes, és két külső 4K UHD képernyőt is meg tud hajtani. A beépített ujjlenyomat-olvasó és a Windows Hello segítségével a felhasználó gyorsan és biztonságosan bejelentkezhet és feloldhatja a Transformer 3 képernyőjét anélkül, hogy be kellene gépelnie a jelszavát vagy PIN-kódját. A Transformer 3 hátlapi 13 megapixeles kamerájával nagyfelbontású fényképek és videók rögzíthetők.

Ugyanúgy, mint a Transformer 3 Pro, a Transformer 3 is igen sokféle kiegészítővel bővíthető – ezek közé tartozik az ASUS Pen, ASUS Universal Dock, ASUS Audio Pod, and ROG XG Station 2 is –, amelyek biztosítják, hogy a felhasználók a mobileszköz-használat rugalmasságának és kényelmének vadonatúj szintjét ismerhessék meg.

ZenScreen MB16AC: Duplázza meg hatékonyságát, bárhol is dolgozik

A mindössze 800 grammos és csupán 8 mm vastag, 15,6 hüvelykes ASUS ZenScreen MB16AC a világ legkönnyebb és legkarcsúbb, Full HD felbontású, hordozható képernyője. Mindössze 6,5 mm vastagságával a képernyő kerete 60 százalékkal vékonyabb az előző modellnél, még tágasabb területet kínálva ugyanolyan hibátlan eleganciával. A ZenScreen MB16AC-ben található egy töltésre és a videojelek továbbítására is alkalmas, hibrid USB-C csatlakozó is, valamint természetesen kompatibilis minden USB-C vagy USB Type-A csatlakozóval felszerelt noteszgéppel. A ZenScreen MB16AC különlegesen vékony, 1 mm vastagságú hajtogatható borítást kapott, amely nem csak védelmet nyújt a készülék számára, de vízszintes vagy függőleges támasztékként is használható. De akinek nincs ilyen borítója, annak sem kell zavarba jönnie: elég egy tollat bedugni a képernyő jobb alsó sarkában kialakított lyukába, és az máris állva marad.

 

ASUS ZenPad 3S 10: Moziszerű szórakozás, felturbózott teljesítmény

Az ASUS ZenPad 3S 10 egy 9,7 hüvelykes táblagép, amelynek fantasztikus nagyfelbontású (QXGA, 2048x1536 képpontos) érintőképernyője egy elképesztően karcsú, kompakt és elegáns házban kapott helyet. Az egy alumíniumtömbből kimart ház nem csak a letisztult vonalvezetésről gondoskodik, de ez teszi lehetővé, hogy a készülék mindössze 5,8 mm vastag legyen. A fém hátoldali felület és a lekerekített élek finom matt homokfúvott felülete és a gyémántmarású élbarázdák nagyon vonzó megjelenést kölcsönöznek a gépnek.  A képernyőt egy 5,3 mm széles perem keretezi – ennél a világ egyetlen más táblagépének sincs keskenyebb –, ami kategóriavezető, 78%-os képernyő/ház arányt jelent, és az egyik legkompaktabb 9,7 hüvelykes táblagéppé teszi az eszközt.

A ZenPad 3S 10 egy sor olyan jellemzővel bizonyítja, mennyire fontos neki a szórakoztatás, amely nagy segítség ahhoz, hogy a médiatartalmak a lehető legjobban nézzenek ki és szólaljanak meg. Az Exclusive ASUS Tru2Life videojavító technológia feljavítja a videók élességét és kontrasztértékét azzal, hogy intelligensen elemzi a képkocka minden egyes pixelét, majd egyedileg optimalizálja ezeket fényerő, kontraszt, szín és élesség tekintetében – még a képkocka megjelenítése előtt. A táblagép erőteljes sztereo audiorendszere új ötmágneses hangszórókat használ a hangos, tiszta megszólaláshoz. Emellett az NXP intelligens erősítőtechnológia lehetővé teszi a hangszórók erősebb kivezérlését, megelőzve ezzel a torzítást és a hangsugárzók hosszabb távú károsodását. A Hi-Res Audio (HRA) támogatásának köszönhetően különlegesen tiszta,  részletes 24 bites, 192 kHz-es – ez a CD-minőség négyszerese – hangok szólalhatnak meg, különleges térérzettel és az eredeti felvételhez hű minőségben. A DTS Headphone:X virtuális 7.1 csatornás surround hangtechnológia automatikusan optimalizálja és behangolja a csatlakoztatott fejhallgatókat a 7.1 csatornás térhatású házimozi magával ragadó élményének szimulálásához.

A „Powering ZenPad 3S 10” egy sor olyan fejlett összetevőt takar, mint a hatmagos MediaTek 8176 processzor, amelyet 4 GB RAM támogat. Az adattárolást a táblagép akár 64 GB alaplapra szerelt eMMC memóriával és egy micro SD kártyaolvasóval oldja meg, amely akár 128 GB kapacitású kártyákat is fogadhat. A ZenPad 3S 10 az első olyan ASUS táblagép, amelybe ujjlenyomat-olvasót építettek a gyors feloldáshoz és zároláshoz. Az érzékelő a támogatott alkalmazásokban hitelesítésre is használható. A ZenPad 3S 10 a külön vásárolható ASUS Z Stylusszal is használható, amely a papírra írás természetes élményét kínálja, és amely számos hasznos irodai alkalmazással működik. A ZenPad 3S 10 nagy kapacitású, 5900 mAh-s akkumulátora akár 10 órás filmnézést vagy 12 órányi Wi-Fi-s webböngészést is megenged. Az akkumulátort a Qualcomm Quick Charge 3.0 technológiájával is kiegészítették, amellyel három óra alatt teljesen feltölthető a gép – ez egy ilyen nagy kapacitású akkumulátornál hihetetlenül rövid idő.

Vissza