Hamarosan elérhető az új, rádióvezérelt világítási rendszer a Sony fényképezőgépekhez

Kütyü Magazin - 2016. július 11.

A Sony bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé válik a cserélhető objektíves fényképezőgépekhez  és külső vakukhoz szánt új, rádióvezérelt világítási rendszere. A rendszer magába foglal egy FA-WRC1M típusú vezeték nélküli rádióadót, valamint egy FA-WRR1 típusú vezeték nélküli rádióvevőt.

Könnyű hordozhatóságának köszönhetően az új világítási rendszer olyan hivatásos és amatőr fotósok számára készült, kiknek munkája tökéletes megvilágítást igényel, különösebb stúdiófelszerelés nélkül, így például megfelelő választás lehet esküvői fotósok számára. 

A TTL, Manuális, valamint a Group vakumód segítségével és az új rádióvezérelt világítási rendszerrel tökéletesen alkalmazkodhat a legextrémebb fényviszonyokhoz is. A rendszer összesen 15 különálló vaku  kezelésére képes, amelyek 5 különböző csoportba oszthatók, ezáltal a fotósok bármilyen megvilágításban megörökíthetik munkáikat. Maximális hatótáv: 30 méter.

Felvételi mód közben is egy nagyméretű, könnyen látható panelen állíthatjuk be minden vakunál külön-külön a megvilágítási arányt, valamint az expozíció korrekciót, ezáltal a rendszer könnyen átlátható és irányítható akkor is, ha egyedül vagy egy kisebb stábbal fotózunk. A távkioldó segítségével egyszerre több kamerával  is készíthet képeket, amely különösen fontos sportesemények és természet fotózásakor.

A világítási rendszer beállításai között megtalálható a nagysebességű szinkronizáció (HSS), amelynek segítségével a rendszer akár 1/250  másodperces vakuszinkron elérésére képes. A vaku teljesítménye 25 lépésben állítható (1/1, 1/2, 1/4, 1/8, 1/16, 1/32, 1/64, 1/128, 1/256) 1/3  lépésközönként a fényértékskálán.

Az új világítási rendszer olyan fotósok számára készült, akiknek munkája több, külön-külön programozható fényforrást igényel. A rendszer teljesen rádióvezérelt, amelyet –az infravörös vezérléssel ellentétben- sem az erőteljes napfény, sem bármiféle fizikai akadály nem zavarja a működésében. A rendszer por- és nedvességálló , így szélsőséges körülmények között is használható.

Az új világítási rendszer 2016 szeptemberétől kapható, amely magába foglal egy távvezérlő és egy távvevő egységet.

Vissza