Ingyen nézhető Rihanna és a Metallica a Mobil Vodafone alkalmazásában

Kütyü Magazin - 2016. szeptember 20.

A Vodafone ügyfelei a Mobil Vodafone alkalmazás segítségével díjmentesen nézhetik a New York-i Global Goals Mobile Show-t, amelyen a házigazda Hugh Jackman mellett olyan világsztárok lépnek majd fel, mint Rihanna vagy a Metallica. A koncert az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait bemutató egy hetes programsorozat záró eseménye lesz.

A Central Parkban megrendezésre kerülő koncert online streaming közvetítését a Mobil Vodafone alkalmazáson keresztül adatforgalmidíj-mentesen, az egyes csomagokba foglalt adatkeret felhasználása nélkül élvezhetik az érdeklődők. A koncertet élőben magyar idő szerint szeptember 24-én éjféltől vasárnap hajnali 4 óráig lehet nyomon követni, ezt követően pedig szeptember 25-és 26-án számos egyéb exkluzív tartalom mellett szintén díjmentesen lehet megnézi a show legérdekesebb részleteit az alkalmazáson keresztül. 

A Vodafone, mint a fenntartható és felelős működés iránt elkötelezett vállalat, több más szolgáltatóval együtt örömmel csatlakozott az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljairól (Global Goals for Sustainable Development) szervezett New York-i Fenntartható Fejlődési Célok Hete eseménysorozathoz, hogy a minél többek figyelmét felhívhassa a globális célokra.

Az ENSZ 193 tagállama 2015. szeptember 25.-én fogadta el a 2030-ig megvalósítandó globális fenntartható fejlődési célokat. A rendezvénysorozat oldala, a GlobalGoals szerint „ahhoz, hogy 2030-ra felszámoljuk a szegénységet, hogy harcoljunk a klímaváltozás és az egyenlőtlenség ellen – már idén teret kell adni a nőknek, lányoknak, asszonyoknak, mert azok a célok, amelyek  nekik megfelelnek, meg fognak felelni az egész világnak”. Éppen ezért a szervezők világszerte arra kérik a nőket, asszonyokat, lányokat, hogy hallassák a hangjukat és mondják el, valójában mit szeretnének elérni.

A 17 cél:

 

Mit tesz a Vodafone a Fenntartható Fejlődési Célok érdekében?

A Vodafone Csoport működését tekintve minden szinte minden cél eléréséhez hozzá tud járulni. A jelenleg futó programok közül néhány, a teljesség igénye nélkül:

Minőségi oktatás: 

Magyarországon a Vodafone a Digitális Iskola Programmal 25 döntően hátrányos helyzetű iskolában több mint 6400 diák digitális esélyegyenlőségéhez járul hozzá. A program keretében a Vodafone 2016 tavaszán 1300 tabletet juttatott az iskoláknak és finanszírozza a diákok és a mintegy 700 pedagógus internetbiztonsági oktatását. A program részeként a tabletek oktatási célú használatához a Vodafone havi 3GB mobilinternet keretet ad.

Nemek közötti egyenlőség

A Vodafone Alapítvány Magyarországon a „mobiltechnológia a jó ügyek szolgálatában” mottónak megfelelően évek óta részt vesz a nők elleni erőszak visszaszorításában, a rendelkezésére álló eszközökkel támogatja a fogyatékkal élőket, akiknek speciális szolgáltatáscsomagokat is kínál és többek között olyan egyedülálló juttatási rendszert vezetett be, amellyel a kismamák az adott országokban előírtnál lényegesen jobb feltételekkel mehetnek el szülési szabadságra, illetve térhetnek vissza a munkába.  

Ipar, innováció és infrastruktúra

A Vodafone Csoport nemzetközi programjai közül is kiemelkedik a részben magyar fejlesztéssel megvalósult hordozható mobilhálózat, amellyel katasztrófák helyszínén lehet gyorsan megteremteni a szükséges kommunikációs lehetőséget, illetve a hordozható iskola, amely a huzamos ideig menekülttáborokban élő fiatalok oktatásában játszik kulcsszerepet

A Vodafone a gépek közötti kommunikációra épülő M2M megoldások fejlesztésével kulcsszerepet tölt be az ipari innovációban, miközben a lehető szigorúbb környezetvédelmi előírások mentén fejleszti hálózatát és mindent megtesz tevékenysége során a károsanyag kibocsátás csökkentésért, a biztonságos és fenntartható működésért.

A Vodafone Magyarország vállalati felelősségvállalási jelentése elérhető: itt.

A Global Goals Mobile Show és az exkluzív koncert magyar idő szerint szeptember 24-én éjfélkor kezdődik és 26-án éjfélig érhető el a Mobil Vodafone alkalmazáson keresztül.

Az alkalmazás letölthető: Androidra, iPhone-ra és Windows telefonra is.

Vissza