Szűrés

A(z) kiberbiztonság kulcsszót tartalmazó cikkek

Hanyagság nélkül nem lenne kiberbűnözés?

2014. február 18. -

Előadást tartott Budapesten Eddy Willems, a G Data biztonsági evangélistája. A szakember határozott állítása, hogy a hackertámadások és vírusfertőzések sikeréért a technológia hiányosságai, valamint az emberi tényezők együttesen felelnek – ha ezek közül bármelyiket meg tudnánk szüntetni, akkor a kiberbűnözés eredménytelenné válna.

Tovább

Pénteken indul a 10. jubileumi Hacktivity!

2013. október 9. -

Október 11-12-én immár tizedik alkalommal újra Hacktivity Budapesten, Kelet-Közép-Európa legnagyobb független IT Biztonsági Fesztiválja. 1200 hacker a világ minden tájáról, előadások párhuzamosan két szekcióban, interaktív kiscsoportos workshopok, új, termékdemonstrációs szekció, hardver hacking, lockpicking, live show-k, 24 órán át tartó hackerverseny, igazi fesztiválhangulat és jubileumi esti party!

Tovább

Könnyen átverhetők az androidos víruskeresők

2013. május 7. -

Tíz, Android rendszerre szánt víruskereső szoftver hatékonyságát vizsgálták a kutatók, s rémisztő eredményt értek el: három egyszerű trükk valamelyikével a védelmi programok mindegyike könnyedén megkerülhető.

Tovább

Megfelelő felkészültséggel a kibertámadások kivédhetők [Videó]

2013. február 22. -

Nap mint nap hallunk híreket különböző méretű károkat okozó kibertámadásokról. A Deloitte a napokban nyilvánosságra hozott egy videót, ami éppen egy ilyen, előre eltervezett számítógépes támadást dramatizál. A felvétel célja, hogy felhívja a figyelmünket arra, hogy megfelelő felkészültség híján igen könnyen a hackerek áldozataivá válhatunk.

Tovább