Szűrés

A(z) 5G kulcsszót tartalmazó cikkek

Huawei: az 5.5G-re átállás az intelligens jövő kulcsa

2023. március 1. -

Az 5G és a gigabites sebesség elérése nyitotta ki az intelligens világhoz vezető kaput, azonban az 5.5G-re történő evolúció lesz az igazi mérföldkő az odavezető úton – mondta a Huawei Technologies Távközlési Üzletágának elnöke a barcelonai Mobil Világkongresszuson. 2022 végére világszerte már több mint egymilliárdan használták az 5G-t, a vállalat szerint az intelligens, összekapcsolt világ fokozatosan egyre inkább a fizikai világ részévé válik. A szórakozás, a munka, valamint az ipari termelés a jövőben a hálózati kapcsolatokra épül majd, a növekvő üzleti, lakossági és ipari felhasználói igények még nagyobb, másodpercenként 10 gigabit sebességű sávszélességet követelnek meg.

Tovább

Deutsche Telekom újdonságok az MWC-n

2023. február 28. -

A Deutsche Telekom a Mobile World Congress (MWC) idei eseményén az emberközpontú technológiát helyezi a középpontba. A "Giving Technology a Heartbeat" mottó alatt a vállalat 2023. február 27-től Barcelonában mutatja be a hálózatok és a digitális világ izgalmas innovációit.

Tovább

Az 5G továbbra is gyorsabban nő, mint bármelyik korábbi mobilgeneráció

2022. december 11. -

A világ számos részén jellemző gazdasági nehézségek ellenére valószínű, hogy az év végére eléri az egymilliárdot az 5G előfizetések száma a világban, 2028-ban pedig az 5 milliárdot is átlépheti. A mobilkommunikációs trendek legátfogóbb tanulmánya, az Ericsson Mobility Report új kiadásából az is kiderül, hogy a rögzített vezeték nélküli (FWA) elérések terjedése gyorsabban nő a vártnál.

Kulcsszavak: Ericsson, 5G, 5G-hálózat
Tovább

Másodpercenként 100 terabyte sebességű optikai adatátvitelre törekszik a Huawei

2022. november 29. -

Világszerte jelentősen bővült az 5G üzleti-ipari felhasználása, csak Kínában egy év alatt 1,2 milliárdról 3,2 milliárd dollárra nőttek technológia alkalmazásához kapcsolódó piaci bevételek, az 5G mára érett technológiává vált.  Emellett a lakossági szegmensben is egyre szélesebb körben terjednek az ötödik generációs technológiára épülő, például kiterjesztett valóságot használó, vagy a szemüveg nélküli 3D-s filmnézésre alkalmas megoldások. A Huawei Technologies Budapesten mutatta be az 5G és a vezetékes szélessávú technológiák legújabb innovációt. A vállalat az új eszközeivel már közeljövőben képes lesz másodpercenként 100 terabyte adatátviteli sebességet biztosítani.

Tovább