Szűrés

A(z) 5G kulcsszót tartalmazó cikkek

Az 5G-hez több mobilszolgáltatót egyszerre kiszolgáló hálózatra lesz szükség

2023. március 22. -

Az MVM NET Zrt. és a CETIN Hungary Zrt. városi környezetben és agrárgazdaságban tesztelte, hogyan lehet gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni olyan helyszíneken, ahol ezt az 5G alapú alkalmazások elterjedése, illetve az adatforgalom növekedése szükségessé teszi. A független, integrált infrastruktúra-szolgáltatók a teszt tapasztalatai alapján megállapították: fenntarthatósági és gazdaságossági szempontok miatt sok esetben a hálózatot célszerű egyetlen szolgáltatónak kiépíteni és üzemeltetni, majd azon több operátor számára szolgáltatást nyújtani.

Tovább

Végre elérkezünk az 5G ígéret földjére

2023. március 7. -

A virtualizált, felhő-központú képességek bevezetésével az önálló 5G maghálózatokra való áttérés nagyobb eszközsűrűséget, megbízhatóságot és késleltetést tesz lehetővé, valamint megnyitja az utat a fejlett vállalati alkalmazások előtt. Az ún. standalone (SA) 5G hálózatok olyan változásokat eredményeznek, amelyek mellett a vezeték nélküli technológia korábbi fejlődése elhanyagolhatónak tűnik. Bár a számok még képlékenyek, a Deloitte Global várakozásai szerint az ilyen hálózatokba beruházó mobilhálózat-üzemeltetők száma idén megduplázódik.

Tovább

Huawei: 3D bevásárlóközpontok, érzékelő hálózatok és okosvárosok korát hozza el az 5.5G

2023. március 2. -

Jelentős társadalmi és gazdasági értéket teremt az 5.5G korszaka: a továbbfejlesztett hálózatok által kínált élményeket több mint egymilliárd végfelhasználó élvezheti majd, 2030-ra pedig egymilliónál is több 5G-alapú magánhálózat támogatja az ipar működését – hangzott el a Huawei Technologies Távközlési Üzletágának elnöke vitaindító beszédében a barcelonai Mobil Világkongresszuson. 

Tovább

Huawei: az 5.5G-re átállás az intelligens jövő kulcsa

2023. március 1. -

Az 5G és a gigabites sebesség elérése nyitotta ki az intelligens világhoz vezető kaput, azonban az 5.5G-re történő evolúció lesz az igazi mérföldkő az odavezető úton – mondta a Huawei Technologies Távközlési Üzletágának elnöke a barcelonai Mobil Világkongresszuson. 2022 végére világszerte már több mint egymilliárdan használták az 5G-t, a vállalat szerint az intelligens, összekapcsolt világ fokozatosan egyre inkább a fizikai világ részévé válik. A szórakozás, a munka, valamint az ipari termelés a jövőben a hálózati kapcsolatokra épül majd, a növekvő üzleti, lakossági és ipari felhasználói igények még nagyobb, másodpercenként 10 gigabit sebességű sávszélességet követelnek meg.

Tovább