Szűrés

A(z) vírus kulcsszót tartalmazó cikkek

Magát telepítő vírus fenyegeti az Android eszközöket

2015. november 12. -

Egy új típusú Android kártevőt találtak, mely gyakran Facebook, Twitter vagy más népszerű alkalmazásnak álcázza magát. A kártevő több, mint 20000 alkalmazást fertőzött meg, és telepítés után szinte lehetetlen eltávolítani az eszközökről.

Tovább

Facebook adatokat lopott két androidos játék

2015. július 15. -

Az ESET legújabb elemzésében a Google Playen található két játékot vizsgálta, amelyekbe adathalász funkciót programoztak. A Cowboy Adventure  és Jump Chess nevű játékok olyan trójai programot tartalmaztak, amelyek lehetővé tették a játékosok Facebook adataink eltulajdonítását. A Google azóta törölte az alkalmazásokat és telepítés előtt figyelmezteti a felhasználókat. 

Tovább

Megjelent a Kaspersky Security Scan új verziója

2015. május 21. -

A Kaspersky frissítette a windowsos gépekre ingyenesen elérhető Security Scant. A scanner most már nemcsak a rosszindulatú szoftvereket és az operációs rendszerben rejtőző sebezhetőségeket ismeri fel, de tanácsokat is kínál a felhasználónak az azonosított problémák megoldásában.

Tovább

Tavaly fele annyi kártevőt töltöttek az androidosok, mint korábban

2015. április 7. -

A Google felmérése szerint 2014-ben felére csökkent a kártevő programok letöltése az Androidos eszközökre. A készülékek 1%-ára került rosszindulatú szoftver, míg mindössze 0,15%-a fertőződött azoknak az eszközöknek, melyek csak a Google Play alkalmazásokat töltötték le.

Tovább