Nálunk is hódít a nagy kijelző

Kütyü Magazin, 2013. október 15. 09:19

Hazai kutatócégek felmérései alapján az okostelefonok térnyerése tovább folytatódik, és egyre növekszik a kereslet a nagyobb méretű, LTE képes készülékek iránt. Ezt alátámasztja a Samsung GALAXY Note család kiemelkedő népszerűsége is: az újonnan eladott 5 hüvelyknél nagyobb kijelzőjű okostelefonok 99,5 százaléka is közülük került ki.

A GfK felmérése szerint a 2012 decembere és 2013 májusa között hazánkban vásárolt mobiltelefonok valamivel több mint fele, 50,6 százaléka okostelefon volt, és egyre növekszik a kereslet a nagyobb méretű okoskészülékek iránt. A kutatásból kiderült, hogy az 5 hüvelyknél nagyobb kijelzőjű okostelefonok között a Samsung GALAXY Note család sikere elsöprő: az ilyen típusú készülékek 99,5 százaléka az első vagy a második generációs Samsung GALAXY Note-ok közül került ki.

Érdekes tény, hogy míg hazánkban az eladott telefonkészülékek kevesebb mint 10%-a felsőkategóriás, addig Hong Kongban a teljes mobiltelefon értékesítés 16,8 százalékát önmagában a GALAXY Note család teszi ki, ráadásul a Távol-Keleten elsősorban a nők körében népszerűbbek ezek a nagyobb, notesz jellegű okostelefonok.

A nagyméretű 5,7 hüvelykes, Full HD Super AMOLED kijelzőjű Samsung GALAXY Note 3-mal teljessé vált a Magyar Telekom 4G-képes Samsung okostelefon-kínálata. A készülék prémium kialakítást kapott: elődeinél könnyebb és vékonyabb is lett, továbbá puha, finom tapintású, bőrhatású, a szélén varrásokkal díszített hátlappal szerelték fel. Az időtlen stílus és a tartós kialakítás kedvelői szeretni fogják a készülék oldalának csipkézett mintázatát. A Note 3 még nagyobb teljesítményű akkumulátorral büszkélkedhet, így még hosszabb ideig áll rendelkezésre. 13 megapixeles hátsó kamerájával kiváló minőségben rögzíthetjük életünk minden pillanatát, akár rossz fényviszonyok között vagy még mozgás közben is. A Samsung GALAXY Note 3 a kategórián belüli rekordméretű, memóriával rendelkezik, így igazán nagy teljesítményt és gyorsaságot garantál. 

Használatát a hozzá járó S Toll teszi igazán különlegessé, amely jegyzetelés mellett rajzolásra, sőt grafikai munkákra is kiválóan alkalmas. Idén ez az S Toll is megújult: a rajta található gomb megnyomásával új funkciók tárháza áll rendelkezésre, így a felhasználók számtalan újabb módon és még könnyebben fejezhetik ki önmagukat.