Készül a Xiaomi Mi4 olcsóbb, „Youth” kiadása

Farkas Norman, 2014. november 3. 13:10

A hazai pályán egyre népszerűbb Meizu MX4 kihívójának szánja a Mi4 csúcsmodell minimálisan lebutított, olcsóbb változatát a Xiaomi.

A Xiaomi vezére, Lei Jun a Weibo közösségi oldalon árulta el követőinek, hogy cége hamarosan piacra dobja a Mi4 zászlóshajó Youth Edition változatát, amely barátságosabb árcédulával hívogatja majd magához a vásárlókat. A jövevény várhatóan 1799 kínai jüant, azaz cirka 72 ezer forintot kóstál majd, és bevezetésének legfőbb oka – a GizChina értesülései szerint – a konkurens Meizu MX4 egyre nagyobb népszerűsége, amit képtelen tétlenül nézni a Xiaomi.

Bár a Mi4 Youth Edition egyértelműen a Mi4 lebutított verziójának ígérkezik, az eddigi infók szerint csak egyetlen fontos komponenst érint a farigcsálás. Az operatív tárról (RAM) van szó, aminek mérete a 3GBról 2GB-ra csökken a Youth Edition esetében. A felhasználók zömét a kedvezőbb árcédulával ellentétben valószínűleg nem igazán hatja meg ez az apró változtatás, hiszen 2GB RAM lényegében nem hordoz magában kompromisszumokat, ha az okostelefonok aktuális fejlettségi szintjét figyelembe vesszük.

Egyelőre nem tudni, hogy az olcsóbb Mi4 verzió megjelenik-e Kínán kívül, de amint lesz új fejlemény az ügyben, jelezzük.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]