Túlmelegedési problémák miatt nem Snapdragon 810 hajtja majd a Galaxy S6-ot

Czipperer Dia, 2015. január 21. 12:15

A Bloomberg információi szerint nem a Qualcomm chipje ketyeg majd a Samsung új zászlóshajó modelljében. Helyette a vállalat saját gyártású Exynos chipjei hajtják majd.

Már korábban írtunk a Snapdragon 810 túlmelegedési problémáiról, mely akkor a legújabb modellek csúszását vetítette előre. Aztán kicsit fellélegezhettünk, amikor maga a Qualcomm nyilatkozta, hogy a fejlesztések terv szerint haladnak.

Úgy tűnik azonban, hogy a túlmelegedés problémák végül mégis közbeszóltak a tervekbe. A Bloomberg forrásaira hivatkozva ugyanis arról ír, hogy a tesztelés nem ment simán. A tesztelők a nyolcmagos Snapdragon 810 túlmelegedését tapasztalták a Samsung modelleknél. Ezután döntött úgy a Samsung, hogy nem kockáztat, és inkább saját nyolcmagos, 64 bites Exynos 7 megoldását pakolja a mobilba.
 


Bár kiderült, hogy mégis vannak gondok a Qualcomm háza táján, jó hír, hogy emiatt nem csúsznak a zászlóshajó modellek, legalábbis, ami a Samsungot illeti.

Egyelőre egyik fél sem erősített meg az állításokat, és arról sem lehet biztosat tudni, hogy, ha valóban fennáll a probléma, a későbbiekben, a javítások után számíthatunk-e Snapdragon 810 meghajtású Galaxy S6 modellekre.

 

 

Forrás: Phonearena.com; Kép: techradar.com