MIPS alapú tabletekkel készül a Philips [Videó]

Farkas Norman, 2012. április 25. 14:42

A leginkább háztartási gépeiről és hordozható médialejátszóiról híres holland gyártó úgy döntött, hogy harcba száll a táblagépek frontján is. A Philips nettáblái a jelek szerint az alacsony árcédulával ellátott masinák kínálatát bővítik majd, legalábbis a MIPS architektúrára épülő processzor és a 7 hüvelykes képernyő használata erre enged következtetni.

Egyelőre nem áll rendelkezésre a Philips tabletek specifikációja. Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszerrel érkező készülékek közül kettő 7 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik, egy pedig 8 colos megjelenítőt tudhat magáénak. A masinák meghatásáról nem a táblagépek zömében teljesítő ARM alapú processzor gondoskodik majd, hanem egy-egy MIPS egység. Efféle CPU-val találkozhattunk a kínai Ainol NOVO 7-ben is, mely rendkívül alacsony árával hívta fel magára a figyelmet.

Az olcsó „rokonban” is használt MIPS processzor előnye, hogy megfelelő teljesítményű, ugyanakkor költséghatékony megoldás, viszont hibája, hogy kevésbé támogatott, mint az ARM architektúrára épülő társai.

Sajnos még nincs hír a Philips táblagépek megjelenésének idejéről, illetve várható árukról sem, ám a MIPS processzor jelenléte miatt igen alacsonyra saccoljuk az értük kifizetendő összegeket. A gyártó állítása szerint a masinák először Kínában landolnak a piacon.