A világ első ultrabook munkaállomása - bővül a HP Z portfólió

Kütyü Magazin - 2013. szeptember 11.

Professzionális munkaállomásokkal és új kijelzőkkel bővül a HP Z portfoliója. A bővítés tartalmazza a világ első Ultrabook munkaállomását, a HP ZBook 14-et, valamint a nagy sebességű adatátvitelre képes Intel Thunderbolt technológiát alkalmazó munkaállomásokat.

Az új portfolió 3 HP ZBook mobil munkaállomásból, új grafikai és processzorfejlesztésekkel megerősített díjnyertes HP Z asztali munkaállomásokból, valamint 2 új HP Z monitorból áll.

A HP Z termékcsaládot olyan összetett technikai igényű felhasználóknak alakították ki, akik számára a megbízhatóság és a teljesítmény kulcsfontosságú a mindennapi munkában.  A Thunderbolt technológiát elsőként a HP Z mobil és asztali munkaállomásokba építették be, így a munkaállomások, perifériák és monitorok között létrejövő nagy sebességű adatátvitel a leggyorsabb és a legsokoldalúbb I/O kapcsolat az iparágban.

 A professzionális alkalmazásokhoz tervezet, tesztelt és hitelesített Z portfolió ideális mérnöki tervezéshez, CAD-hez, építészeti munkákhoz, dizájnhoz, animációk és filmek készítéséhez, oktatáshoz, valamint kormányzati és egészségügyi programok kezeléséhez.

Zbook 14

Újragondolt HP Z mobil munkaállomások

A megújult HP ZBook portfolió bevezetésével a HP integrálta eddigi mobil munkaállomás koncepcióiba a HP Z hagyományos értékeit, melyek világszerte felismerhetővé teszik a termékcsaládot. A HP ZBook mobil munkaállomás családot vékonyabb és könnyebb ipari formatervezés jellemzi. Tagjai a világ első Ultrabook munkaállomásai, a HP ZBook 14, valamint a HP ZBook 15 és 17.

Ezek gyárilag tartalmazzák a legújabb NVIDIA és AMD videókártya megoldásokat, többek között az NVIDIA Keplar-alapú fejlesztését. Processzorok tekintetében választható 4 generációs Intel Haswell két- vagy négymagos processzorú verzióban is. A grafikai és a processzorfejlesztések a professzionális igényeknek és a kívánt mobilitásnak egyaránt megfelelnek. Minden ZBook munkaállomás a frissítések és szervizelések egyszerű lebonyolítását segítő, innovatív, szerszám nélkül nyitható gépházzal rendelkezik.

Zbook 15

 

A HP ZBook 14 érintő panel verzióval is használható, azokra is gondolva, akik egér helyett inkább a kezükkel szeretnek dolgozni. A HP ZBook 15 választható extra nagy felbontású QHD+ 3,200 x 1,800 kijelzővel is, így részletgazdagabb képekkel dolgozhatnak azok, akiknek munkájuk során különösen fontos a képhelyesség. A HP ZBook 15 és 17 rendelkeznek Thunderbolt porttal és opcionális DreamColor kijelzővel is, amely garantálja a színkonzisztenciát a kijelzők, a nyomtatók és kivetítő között. 

Zbook 17

 

Új lendület az Ivy Bridge és a Thunderbolt technológiával

A HP Z420, Z620 és Z820 nagyteljesítményű munkaállomásokba új, Ivy Bridge néven is ismert, Intel XeonE5-1600v2 és E5-2600v2 processzor családok kerültek. A továbbfejlesztett memória 16 százalékkal gyorsabb, mint az eddigi, a 2. generációs Thunderbolt port pedig a gördülékeny kreatív munkáról gondoskodik. A Thunderbolt adatátviteli sebessége négyszer gyorsabb, mint az USB 3. 0 sebessége, így egy kompakt porttal számos eszközt képes könnyedén összekapcsolni felgyorsítva ezzel a kreatív folyamatokat.

A díjnyertes formatervezésű, kivételes teljesítményű, dupla csatlakozós HP Z820 munkaállomás szerszám nélkül nyitható gépháza az iparág legrugalmasabb konstrukciója. A HP Z820 akár 24 processzormagig, 512GB ECC memóriáig, 15 TB nagysebességű tárhelyig és 2 NVIDIA K6000 grafikus kártyáig is bővíthető.

A kompakt és csöndes HP Z620 munkaállomás nagy rendszerigényű számítási és vizuális feladatok ellátására alkalmas. A HP Z620 a gyártó legsokoldalúbb munkaállomása, ami akár 24 processzormagig, 192 GB ECC memóriáig, 12 TB nagysebességű tárhelyig, és 2 NVIDIA K5000 grafikus kártyáig is bővíthető, ami garantálja a nagysebességű grafikai teljesítményt.

A HP legnépszerűbb, 8 processzormagig, 64 GB ECC memóriáig, 12 TB nagy sebességű tárhelyig bővíthető HP Z420, munkaállomása a legújabb Intel Xeon E5-1600 v2 és E5-2600 v2 processzorcsaládot tartalmazza. Az eszköz egy NVIDIA Quadro K6000 vagy egy AMD W7000 vagy két NVIDIA K2000 grafikus kártyával kompatibilis. A továbbfejlesztett HP Z420 munkaállomásra nemcsak a csúcsteljesítmény jellemző, de könnyedén bővíthető is egy jól hozzáférhető, szerszám nélkül nyitható mini toronyházzal, mindezt kedvező áron.

HP Z Kijelzők a tökéletes képhelyességért

Az új HP Z27i és Z30i IPS monitorok ideálisak bármely tervezői, tartalom előállítói és szellemi munkát végzők számára, akiknek fontosak a rugalmas beállítások, a kiemelkedő színhelyesség, és a megbízhatóság.

Az új monitorok kiválóan megfelelnek a webes tervezéshez, mérnökmunkákhoz, kreatív és professzionális alkalmazásokhoz leggyakrabban használt RGB színkódoknak. A HP Z27i és a Z30i is 100 százalékos egyezést garantál. A HP Z30i tökéletesen megfelel a fényképezéshez és a digitális nyomdai előkészítéshez használt Adobe RGB színkódoknak.

A 2 generációs IPS panellel felszerelt HP Z kijelzők akár 37 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint az első generációs IPS technológiájú termékek, még a széles látószögben jól érzékelhető színhelyesség mellett is. A monitorok ENERGY STAR tanúsítvánnyal és  EPEAT Gold minősítéssel rendelkeznek. Mindkét TCO tanúsítvánnyal rendelkező kijelző négy irányban állítható, HP QR2 gyorskioldó zárral ellátott állványba építették. A dolgozóasztalon értékes helyet takaríthatunk meg az eszközökhöz opcionálisan választható HP tartóval, melynek segítségével a kijelző hátuljára könnyen felszerelhető egy vékony kliens vagy akár egy Ultra Slim asztali gép.

Elérhetőség

- A HP ZBook mobil munkaállomások 15-ös és 17-es változatai, a Z30i monitor, és a HP vékony kliens tartó szeptember 11-én kerül a boltokba.

- A továbbfejlesztett HP Z420, Z620 és Z820 munkaállomások várhatóan októbertől kerülnek forgalomba.

 - A HP Z27i novembertől lesz kapható.

 

 

Vissza