Már tweet is lehet a szakdolgozat forrása

Czipperer Dia - 2013. október 1.

A Mashable oldalán olvashatunk róla, hogy mostantól szakdolgozatban is lehet tweetekre hivatkozni, megszületett a hivatalos formátum is.

Már a Twiterre, az egyik legismertebb microblog oldalra is lehet hivatkozni a szakdolgozatban, ugyanis megszületett a hivatalos formátum erre. Nem olyan rossz dolog ez, ha belegondolunk abba, milyen közösségszervező erőt jelent manapság a közösségi média, sok folyamat innen indul ki (megmozdulások), de például a politikusok közösségi média aktivitásának tanulmányozása során sem elhanyagolható szempont, hogy mostantól hivatkozhatunk a microsite-ra. 

Az egyes weboldalak idézése ma már elfogadott, de a tweetek esetében nem olyan egyszerű a dolog – legalábbis eddig, ugyanis a Modern Language Association megtalálta a megfelelő megoldást: létrehozta a standard formátumot. 

A hivatalos forma: 

Teljes név vagy a felhasználónév. "A tweet szövege." Dátum, időpont. Tweet. 

Már egy weboldal is született Tweet2Cite néven, amelynél beírjuk az adott Tweet linkjét, és máris szakdolgozatba illeszthető hivatkozást kapunk. Így azt sem kell megjegyeznünk, mi is a szabványos forma.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza