Készül az Ascend P6 felturbózott kiadása

Farkas Norman - 2013. október 21.

Az AnTuTu Benchmark szoftverben bukkant fel a Huawei Ascend P6 ráncfelvarrt verziója, mely továbbfejlesztett processzorral és erősebb grafikus gyorsítóval büszkélkedhet. Az Ascend P6S névre keresztelt mobil év végén landolhat a piacon.

A Huawei megmutatta a világnak, hogy képes egy gyönyörű, ugyanakkor nagy tudású és pénztárcabarát okostelefon megalkotására, amikor bemutatta az Ascend P6 készüléket. A friss infók szerint már készül a stílusos megjelenésű felső-középkategóriás mobil ráncfelvarrt kiadása, mely dizájn frontján nem tér majd el az alapmodelltől, hardverében viszont erősebb lesz annál.

Az AnTuTu Benchmark tesztprogramban bukkant fel az Ascend P6S nevű jövevény, aminek meghajtásáért a kínai gyártó saját fejlesztésű K3V2 processzorának felturbózott verziója, az ugyancsak négy Cortex-A9 magból felépülő és 28 nanométeres gyártástechnológiával készülő K3V2+ felel. Nemcsak gyorsabb processzort, hanem erősebb grafikus gyorsítót is kapott a telefon, s ez a fejlődés 22 270 pontot hozott számára a szoftverben. Ugyan ez az eredmény nincs egy szinten a Qualcomm chipsetekével, nem szabad elfelejteni, hogy a P6S egy középkategóriás modell, s ebben a szegmensben kiváló ez a pontszám.

Az Ascend P6S állítólag év végén kerül piacra. Sajnos nincs infó arról, hogy a fenti hardveres fejlesztéseken túl milyen változásokat vonultat fel a készülék a sima P6-hoz képest, de egyes források szerint több új színváltozat megjelenésére is számíthatunk.

 



 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza