Percenként 700 Samsung készülék talál gazdára

Farkas Norman - 2013. október 31.

Naponta több, mint egymillió, azaz percenként cirka 700 Samsung nevével fémjelzett okostelefont és táblagépet vásárolnak világszerte, így a dél-koreai gyártó akár 350 millió kütyüt értékesíthet ebben az évben.

A Samsung alelnöke, David Eun elárult néhány infót a gyártó mobil eszközeinek népszerűségéről. Szavaiból kiderült, hogy naponta körülbelül egymillió Samsung okostelefont és táblagépet vásárolnak a felhasználók világszerte, így valószínű, hogy a cég ebben az évben összesen több, mint 350 millió készüléket értékesít.

Vajon miért ilyen kelendőek a dél-koreai óriás termékei? Nos, az eladások nagy száma nyilván annak köszönhető, hogy a Samsung szinte minden szegmensben jelen van az androidos készülékek piacán, s nem sajnálja a pénzt a marketingre, így kínálat is van bőven, a felhasználók pedig tudják, milyen modellek közül válogathatnak. A siker további oka, hogy a gyártó semmit nem bíz a véletlenre: vannak versenyzői a Windows Phone platformon és már készülnek a Tizen OS rendszerű kütyük is. Ugyancsak megemlítendő, hogy a cég élen jár a fejlesztésekben, például már van hajlított kijelzős mobilja és okos karórája is. Eun egyébként megjegyezte, hogy a viselhető eszközök új teret nyitottak meg a vállalt előtt, s ezen a fronton is nagy sikerre számítanak – amit valószínűleg el is érnek, ha folytatják stratégiájukat.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza