Okosszemüvegen dolgozik a Nissan

Czipperer Dia - 2013. november 13.

A tokiói motorshow előtt az autógyártó Nissan egy videót adott ki a legújabb eszközéről az E3-ról, amely nem más, mint egy fejen hordható kijelző, vagyis olyan, mint a Google okosszemüvege.

A Nissan nem most készül belépni a hordható okoseszközök piacára, nemrég ugyanis kifejezetten autósoknak szánt Nismo Watch névre hallgató okos karóráját is bemutatta. Most pedig egy „E3” névre keresztelt kütyü bukkant fel a Nissan hivatalos honlapján egy videón, amely szintén az autósokat célozza meg.

A videó végén egy szöveg bukkan fel és az oldalon is olvashatjuk, hogy az eszköz – amely egy szemüvegre hasonlító hordozható számítógép – a 43. Tokió Motorshow keretében mutatkozik be. A show nagyközönség számára november 23-án kezdődik és egészen december 1-ig tart.

A videó nem sok mindent árul el. Egy félmeztelen férfit látunk intenzív zenei élménnyel párosítva, és mindössze csak néhány pillanatra tűnik fel az eszköz, amely úgy néz ki, mint a Google Glass felturbózott változata. Itt azonban nem egy komplett szemüveget látunk, a két lencse helyett csak egy van.

 

Ránézésre egyből látszik, hogy a Google Glassot sokkal kényelmesebb viselni, hiszen a vékony keret helyett itt egy vaskos tartja a lencsét, amely feltehetően nehezebb is. A Glassal ellentétben itt a képek, információt a bal szemhez kivetítve jelennek még – nem pedig jobb oldalon.

Nemrég került terítékre az első olyan eset, amikor egy vezetőt a Google Glass viseléséért büntettek meg, annak ellenére, hogy az eszköz használatára még szabályok sem léteznek. Így a Nissan kifejezetten vezetőknek szánt eszköze a Glass vetélytársa lehet ezen a téren.

A Nissan közleményében olvasható, hogy az  E3 még fejlesztés alatt áll. A hírek szerint valós időben képes az internetre csatlakozni, így a vezetők másokkal is képesek kommunikálni azáltal, hogy üzeneteket küldenek az ő szemüvegükre: és ez oda-vissza működik.

Egyelőre sok mindent nem lehet még tudni a kütyüről, ám a Car and Driver szakmai blog úgy nyilatkozott az E3-ról, hogy ez a „harmadik szem”. Nemsokára kiderül, igazuk volt-e.

 

 

 

Forrás: Mashable.com, Car and Driver blog

Vissza