iPhone mint személyes vezetési segéd! [Videó]

Czipperer Dia - 2013. március 15.

Nehéz elképzelni, hogyan tud a telefon személyi asszisztenssé változni, miközben az autóval is kapcsolatot létesít. A kulcs az Automatic Link eszközben rejlik.

Az Automatic Link (lásd a képen) nem más, mint egy pici, de nagyon okos doboz, ugyanis képes arra, hogy Bluetoothon (4.0) keresztül az iPhone-odat kapcsolatba léptesse az autóddal. Az eszköz Bluetooth 4.0-át használva csak az iPhone 4S-sel és az 5-ös verzióval kompatibilis korábbi verziók használhatók a többi modellhez.

Ha az eszköz kapcsolatot létesít, elkezdi fgiyelni és „memorizálni” a vezetési szokásokat, a megszokott útvonalakat, valamint hasznos tanácsokat is ad, hogyan spóroljunk az üzemanyagon. Kedves GPS-ünkre is hasonlít némiképp, ugyanis figyelmeztet, ha túl gyorsan vezetsz. De ez az eszköz „okosabb”: ha túl erősen nyomod a gázt vagy fékezel, akkor is figyelmeztető jelzéseket küld.

Hasznos kis társnak bizonyul, ugyanis azt is megmutatja, hol parkolunk – ha véletlenül elfelejtenénk. Ráadásul segít megelőzni a különféle baleseteket oly módon, hogy ha felvillan bármilyen műszaki jelzés a műszerfalon, jelentést küld a telefonodra. Ha pedig mégis balesetet szenvedsz, akkor automatikusan tárcsázza a 911-et.

Sajnos a rendszer egyelőre még a tengerentúli autókat támogatja, és ezen belül csak a benzines példányokat.

Forrás: Engadget.com

Vissza