Leállították a HP Chromebook 11 eladásokat

Czipperer Dia - 2013. november 14.

Több felhasználó is jelezte töltővel kapcsolatos problémáját a HP Chromebook 11 készülékkel kapcsolatban. A vállalat végül úgy döntött, leveszi a boltok polcairól a terméket.

Több esetben jelezték panaszukat a felhasználók a HP Chromebook töltőjével kapcsolatban, számos ezek közül tönkre is ment.  A felhasználók arra panaszkodtak, hogy a töltők használat közben túlmelegedtek, több közülük meg is sérült. A HP ennek okán úgy döntött, eltávolítják a boltokból a terméket.

A Best Buy források számoltak be a The Verge-nek arról, hogy sürgős utasításokat kaptak arra vonatkozóan, hogy távolítsák el a meglévő Chromebook eszközöket az állományból. A Best Buy vezetők belső feljegyzéseiben olvasható, hogy azonnali hatállyal le kell állítani a készülékek árusítását.

Tegnap délután a HP reagált ezeket, és megerősítette, hogy valóban leáll az értékesítés a túlmelegedéssel kapcsolatos felhasználói panaszok miatt.

A vállalat azt javasolta a Chromebook felhasználóknak, hogy amíg nem sikerül megoldást találni a problémára, a készülék töltőjét inkább tegyék félre, helyette inkább egy másik gyártótól származó micro USB töltőt használják. A HP szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a Google és a HP közösen döntött úgy, hogy leállítja a forgalmazást,miután értesültek a panaszokról.

 

 

Forrás: TheVerge.com

Kulcsszavak: töltő, hiba, Chromebook, HP
Vissza