Töltsd tűzzel a telefonod!

Czipperer Dia - 2013. október 11.

A Kickstarteren keres támogatókat az a páros, akik egy olyan szerkezetet alkottak meg, amely tölti telefonunkat, méghozzá nem is akárhogy: tűzzel.

Az ötlet nem újkeletű, korábban már számos hasonló megoldással találkoztunk (ahol hőenergiát használtak a töltéshez), azonban ez most egy aktuális kezdeményezés, amelyet október 24-éig még lehet támogatni.

Számos alternatív töltési megoldással találkozhattunk már, melyek közül, amik megvalósulnak és sikeresek lesznek a jövően, szabadon válogathatunk kedvünk szerint.

Ez a tűzzel töltő megoldás különösen jól jöhet olyan esetekben, amikor minden létező aksi megadja magát, például árvíz esetén. Ezt az eszközt csak elég magunkkal vinni, és bármilyen tűzzel tölthetjük a telefonunkat. Különösen praktikus többek között kempingezés, erdei túra esetére a tábortűznél.

A legjobb az egészben, hogy miközben turbózzuk a telefont, főzhetünk is például (lásd a demo videóban).

 

 

A hőmérséklet különbség hozza létre az energiát, a nagyobb feszültségű láng küld energiát küldeni a kisebb feszültségű víznek (hidegebb összetevő), ugyanis van egy kis tartály, amibe vizet töltünk. Innen már az energia az USB kábelbe és onnan a készüléke áramlik.

Körülbelül minden perc töltési idővel nagyjából három perc beszélgetési időt nyerünk.

A kampány elég jól halad, már túllépték a 15 ezer dolláros minimum összeget (nagyjából 20 ezerrel), ám 24-éig még neme támogatni őket. Aki minimum 80 dollárt adományoz a fióknak, kap egy FlameStowerst.

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza