Új D-Link Cloud ShareCenter – az alkalmazásokkal tuningolható adattároló

Kütyü Magazin - 2013. november 26.

Megjelent hazánkban a D-Link legújabb cloud funkciókkal felvértezett NAS megoldása, a ShareCenter+ DNS-327L Kétfiókos Hálózati Adattároló. A multimédiás fájlok eléréséhez, médialejátszók, Smart TV készülékek HD minőségben is gyors kiszolgálásához erősebb processzort, nagyobb memóriát és számos beépített illetve utólagosan telepíthető alkalmazást kapott, mint kistestvére, a DNS-320L.

Adataid mindig kéznél lesznek

A DNS-327L ShareCenter+ kifejezetten multimédiás tartalmak, zenék, videók, fényképek tárolására és távoli elérésének biztosítására került kifejlesztésre. De nemcsak az otthon, biztonságban tárolt fájlok távoli elérését biztosítja, hanem a nyaraláson készült fotók is azonnal hazamenthetők az okostelefonos alkalmazásokon keresztül.

Otthonod szerves része

A Smart TV készülékek, médialejátszók, játékkonzolok gyors terjedésével minden korábbinál fontosabbá válik egy központi adattároló, melyről minden készülék eléri a tartalmakat, és ahova minden mentést elvégezhetünk. A ShareCenter+ beépített DLNA tanúsított UPnP Media Szervere biztosítja a digitális tartalmak streamelését már a legújabb Microsoft Xbox One, PlayStation 4 illetve második generációs Smart TV készülékekre is. A beépített BitTorrent alkalmazással pedig a tartalmak letöltése egyszerűsíthető.

Nagy tárkapacitás, hatékony adatkezelés

A ShareCenter+ két SATAII HDD fiókjába egyenként 4TB merevlemezt helyezve akár 8TB tiszta tárterületet is kaphatunk, ha pedig az adatainkat az egyik lemez meghibásodása esetén is szeretnénk biztonságban tudni, választhatjuk a RAID1 tükrözést is. A teljes kapacitás tovább bővíthető a készülék hátoldalán található USB 3.0 portra csatlakoztatott külső merevlemezzel, de a portot nyomtató központi kezelésére is használhatjuk. A D-Link ShareCenter+ NAS hatékony működéséhez ajánlott RAID HDD-t vásárolni. A D-Link a Western Digital Red merevlemezeit ajánlja NAS készülékeihez.

Google Drive szinkronizálás

A D-Link ShareCenter+ DNS-327L tárolóját összekapcsolhatjuk korábban létrehozott Google Drive fiókjainkkal. Minden egyes Google felhasználói fiókhoz külön-külön szinkronizálandó mappákat rendelhetünk hozzá, majd megadhatjuk, hogy milyen időközönként hajtsa végre készülékünk a szinkronizálást. Természetesen nemcsak a felhőbe, hanem a felhőből is menthetünk mindent otthoni adattároló készülékünkre.

 

 

D-Link Vault – 50GB ingyenes felhő tárhely Elephant Drive alapokon

A Vault a D-Link ajándéka a felhasználók számára: Ha nem ragaszkodunk a Dropbox vagy a Google szolgáltatásaihoz, választhatjuk a D-Link saját, Elephant Drive-ra épülő felhő tárhelyét. A ShareCenter+ DNS-327L Add-On menüjéből elérhető D-Link Vault a feliratkozást követően azonnal 50GB ingyenes tárhelyet biztosít. A rendszer előnye, hogy minden felhőbe mentett adat titkosításra kerül. Az menteni kívánt adatok körét széleskörűen paraméterezhetjük mappa, fájlnév, kiterjesztés vagy éppen méret alapján. Az időzítési lehetőségek mellett folyamatos szinkronizálást is beállíthatunk. A felhőbe mentett adatokat később elérhetjük az ElephantDrive weboldalán vagy a https://dlink.vaultservices.net címen is.

DNS-327L ShareCenter+

- mydlink okosfelhő szolgáltatások ingyenes iOS és Android alkalmazással (Access-NAS)

- Két 3,5” SATAII merevlemez fiók

- 1.2 GHz processzor

- Gigabit Ethernet port

- USB 3.0 port külső merevlemez vagy nyomtató csatlakoztatásához

- Media streaming: DLNA-tanúsított média szerver, zene és fotó center szerver, iTunes média szerver, BitTorrent alkalmazás, ingyenes Add-On alkalmazások

- Nyílt SDK további alkalmazások fejlesztéséhez

- Back-up lehetőségek: időzített backup PC-ről DNS-327L-re (D-Link ShareCenter Sync), időzített helyi és cloud backup, Apple Time Machine support

- RAID 1 tükrözés 

Ár és elérhetőség

A D-Link ShareCenter+ DNS-327L november 25-től Magyarországon a nagyobb elektronikai webáruházakban is elérhető 49 900 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

A D-Link ShareCenter+ DNS-327L-hez kapcsolódó add-on alkalmazásokróla  következő oldalon olvashatsz.

Vissza