266 centis, ívelt ULTRA HD televíziót mutat be az LG

Kütyü Magazin - 2013. december 21.

Az LG bejelentette, hogy a Las Vegas-i CES-en mutatja be az első 21:9 képarányú CURVED ULTRA HD televízióját. A gyártó legújabb prémium kategóriás televíziója egyben a vállalat legelső ívelt ULTRA HD modellje. Az áttörést jelentő 266 centis (105") képátlójú 105UB9 hivatalosan is a valaha gyártott legnagyobb ívelt televízió.

Ez a televízió kivételes képminőséget, széles betekintési szöget és a legkisebb részletek olyan lélegzetelállítóan pontos megjelenítését nyújtja, ami a tévézési élmény egy eddig soha nem látott szintjét jelenti. A 105UB9 moziszerű, 21:9 képarányú CinemaScope képernyőjén úgy nézhetők a filmek, ahogy azokat eredetileg is gyártották. További előnye a kivételesen széles képernyőnek, hogy a felhasználók a képi élmény elfedése nélkül tekinthetnek meg információkat a képernyő szélein.

A 11 millió képpontos (5120 × 2160) képernyőfelbontásával a 105UB9 az LG Electronics és az LG Display sikeres együttműködésének eredménye. A televízió ívelt képernyőjének megalkotásához új technológiát vezettek be számos probléma megoldására, például a szerkezeti egység megőrzéséhez és egy ilyen nagy képernyőn az egységes szín és fényerő biztosításához. A gyártók egészen eddig jellemzően OLED paneleket választottak az ívelt kijelzőkhöz, mert azok saját fény kibocsátására képesek. Az LG Display megoldotta az egyenetlen háttér-megvilágítás problémáját TFT-képponttechológiájának továbbfejlesztésével és kivételes látványt hozott létre, szinte bármilyen szögből szemlélve.

 

 

„Az LG Display innovatív és széles spektrumú technológiahasználatával megőrizte domináns szerepét a kijelzők piacán — nyilatkozott Yong-kee Hwang, az LG Display televíziós üzletágának vezető alelnöke. — A 11 millió képpont felbontású, 266 centiméteres (105") ívelt LCD-panel továbbra is igazolja vezető szerepünket a kijelzők következő generációjának piacán, kivételes, világra szóló értéket nyújtva vásárlóink számára.”

Akik a 2014-es CES kiállításon az LG standjára látogatnak január 7. és 10. között, keddtől péntekig a saját maguk is megnézhetik ezt az egyedi terméket.

 

 

Kulcsszavak: UHD, LG, OLED, TV, CES 2014
Vissza