Bemutatkozott a Samsung Galaxy Camera 2

Farkas Norman - 2014. január 3.

A dél-koreai óriás lerántotta a leplet a megújult Galaxy Cameráról, amely Android rendszerrel, 16 megapixeles érzékelővel, valamint Bluetooth, NFC és Wi-Fi támogatással büszkélkedhet. A készülékkel az idei CES-en találkozhat először a nagyközönség.

A Samsung bemutatta a Galaxy Camera utódját, amely szintén Android operációs rendszert futtat, ám számos szoftveres újítást tartalmaz. Ez felettébb jó hír, ugyanis a készülék hardvere többnyire megegyezik az elődével.

A készülékben egy 16 megapixeles, 1/2,33 inches szenzorral felszerelt kamera lapul, amely huszonegyszeres optikai nagyításra képes. A gép meghajtásáért egy négymagos 1,6GHz-es processzor felel, amit 2GB RAM, valamint Wi-Fi, Bluetooth és NFC modul egészít ki. Csatlakozási lehetőségek tehát vannak bőséggel.

 

 

A Galaxy Camera 2 fedélzetén az Android 4.3 Jelly Bean teljesít szolgálatot, s egyelőre nem tudni, hogy ezt a közeljövőben leváltja-e a 4.4 KitKat kiadás. Szerencsére nem csak a frissebb rendszer teszi érdekesebbé az újdonságot a tavalyi modellnél, hanem ahogy arra fent utaltam, szoftveres érdekességek sorát találjuk benne. Ilyen például a 28 előre beállított fotózási mód, amelyek igazán sokszínűvé tehetik az emlékezetes pillanatok megörökítését. Ha a bőség zavarát kelti bennünk a rengeteg lehetőség, kiválaszthatjuk az úgynevezett Smart Módot, amely automatikusan az adott környezeti viszonyokhoz igazítja a beállításokat. Szintén leegyszerűsíti a fényképezést a Smart Mód Selfie Alarm funkció, ami egymás után öt képet lő, melyek közül kiválaszthatjuk a legjobban sikerült példányt.

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza