Samsung gamepad Galaxy készülékekhez

Czipperer Dia - 2013. december 17.

A dél-koreai techóriás a mai napon mutatta be saját játékvezérlőjét, amelyet kifejezetten Galaxy modellekhez fejlesztettek.

Ezúttal nem sikerült a kreatív névadás a Samsungnak. A vállalat ma mutatta be saját játékvezérlőjüket, amely a „Smartphone GamePad”, vagyis okostelefon játékvezérlő nevet viseli. A termékkel a Galaxy eszközök játékélményét szeretnék fokozni.

A mindössze 195 grammos vezérlő hátsó része nyitható, amelyből egy elem húzható ki: ide kell behelyezni a készüléket. Vagyis számos kontrollerrel ellentétben nem középen foglal helyet a telefon, amit körülölel a gamepad, hanem felül.

 

 

4 hüvelykestől egészen 6,3 hüvelykesig többféle méretű modell is belehelyezhető, de akár HMDI csatlakozóval a TV-re is köthető a telefon a még teljesebb játékélményért.

A telefon Bluetoothon keresztül tart kapcsolatot a vezérlővel. A Samsung szerint a legkényelmesebb funkciók Android 4.3 operációs rendszerhez vannak optimalizálva – de már 4.1-gyel is működik – , így az olyan készülékkel érhető el a legteljsebb játékélmény, amelyeken ez a verzió fut, mint például a Galaxy Note 3, S4, Note II és az S II.

A Samsung Mobile Console Appjával a felhasználók pedig kényelmesen böngészhetnek és vásárolhatnak a különféle játékok közül, mint például EA’ Need for Speed Most Wanted játéka és a Gamelof Asphalt8 : Airborneja.

A játékvezérlő már néhány európai országban is elérhető – bár erről bővebben nem írt a vállalat, és a következő hetekben még több régióban debütál majd.

 

 

Forrás: Samsung

Vissza