Újabb Ultra HD TV-ket mutatott be az LG

Kütyü Magazin - 2014. január 9.

Az LG a 2014-es CES kiállításon mutatta be legújabb ULTRA HD TV termékcsaládját. A fejlett funkciókkal ellátott ULTRA HD TV-k nagy népszerűségre tettek szert a tavalyi év során. Az idei Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon a vállalat még magasabbra teszi a mércét a világ első, 21:9-es képarányú, 105 hüvelyk képátlójú, ívelt ULTRA HD TV bemutatásával.

A világ első 105 hüvelykes, 21:9-es képarányú ívelt ULTRA HD TV-je

Az LG új ívelt ULTRA HD TV-je (105UC9-es modell) tekintélyes, ~266 centis képernyővel, 21:9-es képaránnyal és 5120 x 2160 (5K) felbontással rendelkezik, amellyel hamisítatlan moziélményt varázsol a néző otthonába. Látványos, ergonomikus kialakításának és hatalmas, ~266 centiméteres, ívelt képernyőjének köszönhetően a 105UC9-es modell egyedülálló vizuális élményt kínál. Az extra széles képernyő szélén a felhasználó kényelmesen, a kép kitakarása nélkül érheti el a kapcsolódó információkat.

Az új ULTRA HD TV kivételes képminőségét a Harman Kardonnal közösen kifejlesztett, 7.2 csatornás előrefelé sugárzó hangrendszer telt, gazdag hangzása egészíti ki. Az LG új ULTRA Surround technológiájával működő hangszórók által nyújtott audioélmény még élethűbbé teszi a képernyőn látottakat.

 

 

Ragyogó formatervezésű, prémium 4K ULTRA HD TV

Az LG az iparágelső, ~266 centiméteres, ívelt ULTRA HD TV mellett bemutatja a 165, 200, 213 és 248 centiméteres (65", 79", 84" és 98") prémiumkategóriás készülékekből álló UB9800-as 4K ULTRA HD TV termékcsaládot is. Az UB9800-as sorozat tagjai saját fejlesztésű chipet tartalmaznak, amely az Ultra HD felbontás javítására és az általános képminőség optimalizálására szolgál. A chip még kiemelkedőbb képminőséget eredményez az LG legújabb Tru-ULTRA HD Engine Pro technológiájával.

Az UB9800 kifinomult felkonvertálási funkciója képes közel Ultra HD minőségben megjeleníteni az SD, HD vagy Full HD felbontású tartalmakat. A továbbfejlesztett „Super Resolution” algoritmussal párhuzamosan működő Tru-ULTRA HD Engine Pro technológia a más felkonvertálási rendszereknél gyakori hibák kiküszöbölésével biztosít még élvezetesebb vizuális élményt. A Tru-ULTRA HD Engine Pro emellett az úgynevezett 4K mozgásbecslés/mozgáskiegyenlítés (MEMC) eljárást is támogatja, amely a 4K Ultra HD tartalmak élethű, elmosódásmentes megjelenítéséről gondoskodik.

 

 

Az LG ULTRA HD TV-k egyik leginkább előremutató funkciója a beépített 4K HEVC 60p dekóder, amellyel a készülékek a H.264 és a HEVC H.265 formátumú jelet egyaránt képesek dekódolni, 30-as és 60-as képfrissítéssel is. A tévék emellett szinte bármilyen – így HDMI 2.0, USB és LAN – bemeneti forrásból képesek zökkenőmentesen megjeleníteni az Ultra HD tartalmakat. Az új modellek az LG egyedülálló ULTRA HD CINEMA 3D szolgáltatásával is rendelkeznek, amely villódzástól és „crosstalk” hatástól (áthallástól) gyakorlatilag teljesen mentes, élethű 3D-kép megjelenítését teszi lehetővé, polarizált technológiával. Az LG új ULTRA HD TV-i lenyűgöző 3840 x 2160 felbontású ULTRA IPS paneleket tartalmaznak. Az LG széles körben elismert IPS technológiája különösen részletgazdag képet és széles betekintési szöget biztosít.

A 2014-es CES kiállításon az LG standjának látogatói testközelből is láthatják az LG legújabb ULTRA HD TV-it.


 

Kulcsszavak: TV, UHD, CES 2014, LG
Vissza