A készülékek közel kétharmadán Jelly Bean fut

Czipperer Dia - 2014. február 6.

Sokáig a Gingerbread volt a legnépszerűbb Android verzió, ám az idő előrehaladtával a Jelly Bean felülkerekedett rajta. A második helyet, azonban még a „puszedli” birtokolja, bár egyre nagyobb teret hódít magának a trónfosztó. Néhány hónap alatt a KitKat elterjedsége is növekedett.

Bár a Gingerbread nem közvetlenül a Jelly Bean elődje, a felhasználók egy része még mindig ezt használja (20%), többen, mint a 4.0-ás Ice Cream Sandwich verziót, ezzel még a dobogó második fokán áll. 

Már tavaly októberben is a Jelly Bean elterjedtsége volt nagyobb, pedig sokáig nehéz volt letaszítani a trónról a Gingerbreadet. Úgy tűnik, a Jelly Bean különféle verziói egyre nagyobb szeletet hasítanak ki maguknak a tortából: október óta 8, 6%-kal nőtt a népszerűsége, míg a 2.3-as verzióé 6,3%-kal csökkent.

 

 

2013. október

 

Azóta a KitKat is belépett a képbe, amely már egy hónap után 1,1%-ot harapott ki a tortából. Azóta tovább nőtt a részesedése, a legfrissebb adatok szerint 1,8%-ra.

 

2013. november 

 

A Jelly Bean különböző verziói közötti különbség is érdekes képet mutat. Míg a 4.1x veszített népszerűségéből – 37,3%-ról 35,5%-ra esett vissza –, addig a 4.3-as elterjedtsége folyamatosan nő. Novemberben még csak a készülékek 2,3%-án futott ez a verzió, mostanra azonban 8,9%-on áll. Ez részben annak is köszönhető, hogy számos készülék kapott az utóbbi időben 4.3-as frissítést. Összességében a készülékek 60,7%-án fut jelenleg valamilyen Jelly Bean verzió, amellyel abszolút többséget élvez Android fronton.

 

Legfrissebb adatok – 2014. február

 

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza