A legerősebb vállalati Dell-szerver – PowerEdge R920

Kütyü Magazin - 2014. február 21.

A Dell bemutatta PowerEdge szerver portfoliójának legújabb tagját, a Dell PowerEdge R920 modellt, amely a Dell jelenlegi legnagyobb teljesítményt nyújtó szervermegoldása.

A PowerEdgeR920 optimális hozzáférést biztosít a vállalatok által rögzített és feldolgozott hatalmas mennyiségű információhoz. Az Intel E7 processzoroknak köszönhetően rendkívül hatékonyan képes a kulcsfontosságú munkafolyamatok – vállalatirányítás (ERP), ügyfélkapcsolat-kezelés (CRM), elektronikus kereskedelem –, valamint a nagyon nagy adatbázisok kezelésére is. Az R920 jelentős alapmemóriájának, kiválóan méretezhető memóriával ötvözött gyorsítótárazásának, továbbá adatátviteli és a tárolási komponenseinek köszönhetően ideális az olyan kritikus környezetekhez, ahol a teljesítmény, a bővíthetőség és a megbízhatóság kulcsfontosságú tényezők.

Egy friss, SAP munkaterhelésekkel foglalkozó tanulmányban, az R920 az alábbi eredményeket érte el: 

  • Világrekordot jelentő teljesítményteszt eredmény egy négy foglalatos Linux rendszeren: 24 150 tesztfelhasználó az SAP SD kétszintű rendszeren.
  • 71 százalékkal nagyobb teljesítmény a korábban legjobbnak minősített, E7-4800 négy foglalatos SAP SD rendszerhez képest.
  • SAP környezetben az előző generációs nyolc foglalatos kiszolgálókhoz képest csaknem azonos teljesítmény, amely akár 50 százalékos költségmegtakarítást is jelenthet a szoftverlincenszek esetében.


Az Oracle munkaterheléses tesztek során az R920 az alábbi előnyöket nyújtotta:

  • A Dell Compellent flash-optimalizált megoldásával az ügyfelek az előző generációs kiszolgáló-konfigurációkhoz képest kétszer annyi Oracle OLAP-lekérdezést tudtak feldolgozni.
  • Több mint kétszeres átviteli teljesítmény nagyobb Oracle OLAP-adatkészletek feldolgozása során, valamint kétszer gyorsabb válaszidő.



A PowerEdge R920 az alábbi tulajdonságainak köszönhetően emelkedik ki a szervermegoldások közül:

  • Gyorsabb eredmények: Az akár 60 magos processzorteljesítménynek köszönhetően az alkalmazások több tranzakciót hajthatnak végre, kevesebb idő alatt. A rendszer számos fejlesztéssel bővült az adathozzáférés területén. 8, a forgó meghajtók IOPS-teljesítményét messze meghaladó kis késleltetésű/magas teljesítményű NVMe PCIe Express Flash-meghajtó; a korábbi gyorsítótárat megduplázó és akár 100 százalékkal nagyobb IOPS-teljesítményt biztosító új H730P PowerEdge RAID-vezérlő (PERC); kettős PERC-kapacitás, amelynek köszönhetően az ügyfelek maximalizálhatják a nagyobb számú elérhető SSD meghajtó teljesítményét.
     
  • A kihívásnak megfelelő méretezési lehetőségek: A 96 DIMM memóriamodullal és a legfeljebb 24 helyi tárolómeghajtóval az R920 segít abban, hogy a dinamikus üzleti feltételeknek megfelelően az IT kapacitás is gyors ütemben növekedjen. Az R920 kiváló választás nagy megosztott memóriát (SMP-kódok) igénylő szálakra osztott HPC-alkalmazásokhoz. Ezek a „vaskos csomópontok” a legtöbb modern HPC-rendszerben elengedhetetlenek a fejlődő alkalmazások igényeinek kielégítéséhez (szemben a méretezhető megoldásokkal). Az R920 tartalmaz egy beépülő modult is a HPC-környezet Nagios (Linux konzol) segítségével történő felügyeletéhez vagy figyeléséhez. Az ügynökmentes, sávon kívüli megfigyelés integrálásakor a Dell szem előtt tartotta, hogy az ügyfelek a lehető legnagyobb processzorteljesítményt igénylik, így kritikus ciklusok szabadultak fel a nagyobb teljesítmény előnyeinek elérése érdekében.
     
  • Megszakítás nélküli futás: A beépített megbízhatósági, elérhetőségi és üzemeltetési (RAS-) funkcióknak (például a Dell Fault Resilient Memory vagy az Intel Run Sure Technology szolgáltatásának) köszönhetően az R920 segítségével az ügyfelek még magabiztosabban működtethetik adatközpontjaikat. Az OpenManage Essentials és a Dell AppAssure szoftver közötti új integrációnak, valamint az életciklus-vezérlővel rendelkező iDRAC általi automatizált beágyazott biztonsági mentéssel támogatott szerver-konfigurációnak köszönhetően tovább javítható a szolgáltatás folytonossága.


A PowerEdge R920 a negyedév során világszerte elérhető lesz.
 

Kulcsszavak: Dell, szerver, megoldás
Vissza