Samsung okossütő teszt – a kényelem záloga

Czipperer Dia - 2014. február 21.

Néhány finomság erejéig nálunk vendégeskedett a Samsung okossütője, az MC32F606TCT modell, amely méretéből adódóan elsőre inkább egy hagyományos mikróra emlékeztet, ám az okos jelző korántsem véletlen. 

Spenótos vadrizs pirított sütőtökkel

Hozzávalók 4 személyre:

  • fél csésze hosszú szemű rizs
  • fél csésze vadrizs
  • 2 marék spenót
  • 2 csésze kézmeleg víz
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg sütőtök
  • olaj 

 

Elkészítés:

1. Egy hőálló tálba öntsük a kétféle rizst, a vizet, és tegyük rá a vajat. Fedjük le, majd samikrohullám legmagasabb fokozatán (900 W) 15 percig kezdjük meg a főzést.

2. Szakítsuk meg a főzést a 8. percnél. Keverjük össze a rizst a felvágott spenótlevelekkel, majd a Start gomb megnyomásával folytassuk a főzést.

3. Serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg az apró kockára vágott sütőtököt.

Tálaláskor a kész spenótos rizsre tegyünk egy-egy evőkanál sütőtököt.

 

Megjegyzés: Hagyományos módon is el lehet készíteni az ételt. A rizst a vízzel vajjal minimum lángon/fokozaton főzzük 15-20 percig, majd összekeverjük a spenóttal. Én a spenótleveleket fokhagymával megpirítottam, majd a rizshez öntöttem, és még a tűzön átmelegítettem. A pirított sütőtökkel összekevertem. Köretnek kiváló. 

 

Csőben sült válogatás tartármártással (és gyömbérrel)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 db cékla
  • 2 db nagyobb répa
  • 4 db vilmoskörte
  • 1 fej hagyma
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 5 dkg gyömbérgumó
  • 4 adag tartármártás
  • olaj

 

Elkészítés:

1. A zöldséget és a gyümölcsöt hámozzuk meg és vágjuk egyforma méretű kockákra. A hagymát vágjuk apróra.

2. Tegyük az egészet egy tálba, locsoljuk meg olivaolajjal, szórjuk meg egy csipet sóvel. Fűszerezzük friss kakukkfűvel, majd alaposan keverjük össze.

3. Tegyük kerámia sütőtálba. Nyomjuk meg kétszer a légkeverést jelző gombot, majd állítsuk be a sütési időt 20 percre. Süssük roppanósra őket.

4. Még melegében szedjük tálkákba és vágjunk rá metélőhagymát, reszeljünk rá gyömbért, és egy jó nagy evőkanál tartármártással keverjük össze. 

 

Megjegyzés: Én kihagytam a gyömbért az intenzív íze miatt.

 

 

 

Vissza