Kapcsolódó cikkek
- Megérkezett a HDR+ firmware frissítés a 2016-os Samsung SUHD TV modellekre 2016. augusztus 1.
- Innovációs díjjal ismerték el a Samsung Smart UX Centerét 2016. július 29.
- A Samsung az SK Telecommal tesztelte az SDN technológiák EPC hálózatokra gyakorolt hatását 2015. december 8.
- Egyre több technológiai kütyüt vesznek a magyarok 2015. július 29.
- A Galaxy S6 edge úgy hajlik, akár az iPhone 6 Plus, de jobban törik [Videó] 2015. április 7.
- Következő generációs technológiák a Samsung 2015-ös EU Fórumán 2015. február 9.
- Galaxy Tab S 10.5 tablet teszt – Játssz nagyban! 2015. január 25.
- Samsung Galaxy Ace 4 teszt – színfolt a szürke középmezőnyben 2015. január 21.
- Samsung HT-H5550W 3D Blu-ray házimozi rendszer teszt – meggyőző alakítás 2014. június 16.
- Munkából is irányítható a Samsung mosógépe 2014. április 18.
Legfrissebb híreink
- Nagy felbontás, gyors sebesség és MI-alapú képfelismerés
- A Sony bejelenti az első G Master F2-es rekesznyílású standard zoomobjektívet
- T-esport Bajnokság: Európa legjobbjai mérkőztek meg a hétvégi budapesti döntőn
- Idén az üvegfalak áttöréséről szól a telekom ünnepi kampánya
- A Samsung különleges megoldásait díjazták
Samsung okossütő teszt – a kényelem záloga
Néhány finomság erejéig nálunk vendégeskedett a Samsung okossütője, az MC32F606TCT modell, amely méretéből adódóan elsőre inkább egy hagyományos mikróra emlékeztet, ám az okos jelző korántsem véletlen.
Spenótos vadrizs pirított sütőtökkel
Hozzávalók 4 személyre:
- fél csésze hosszú szemű rizs
- fél csésze vadrizs
- 2 marék spenót
- 2 csésze kézmeleg víz
- 5 dkg vaj
- 5 dkg sütőtök
- olaj
Elkészítés:
1. Egy hőálló tálba öntsük a kétféle rizst, a vizet, és tegyük rá a vajat. Fedjük le, majd samikrohullám legmagasabb fokozatán (900 W) 15 percig kezdjük meg a főzést.
2. Szakítsuk meg a főzést a 8. percnél. Keverjük össze a rizst a felvágott spenótlevelekkel, majd a Start gomb megnyomásával folytassuk a főzést.
3. Serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg az apró kockára vágott sütőtököt.
Tálaláskor a kész spenótos rizsre tegyünk egy-egy evőkanál sütőtököt.
Megjegyzés: Hagyományos módon is el lehet készíteni az ételt. A rizst a vízzel vajjal minimum lángon/fokozaton főzzük 15-20 percig, majd összekeverjük a spenóttal. Én a spenótleveleket fokhagymával megpirítottam, majd a rizshez öntöttem, és még a tűzön átmelegítettem. A pirított sütőtökkel összekevertem. Köretnek kiváló.
Csőben sült válogatás tartármártással (és gyömbérrel)
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 db cékla
- 2 db nagyobb répa
- 4 db vilmoskörte
- 1 fej hagyma
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csokor metélőhagyma
- 5 dkg gyömbérgumó
- 4 adag tartármártás
- olaj
- só
Elkészítés:
1. A zöldséget és a gyümölcsöt hámozzuk meg és vágjuk egyforma méretű kockákra. A hagymát vágjuk apróra.
2. Tegyük az egészet egy tálba, locsoljuk meg olivaolajjal, szórjuk meg egy csipet sóvel. Fűszerezzük friss kakukkfűvel, majd alaposan keverjük össze.
3. Tegyük kerámia sütőtálba. Nyomjuk meg kétszer a légkeverést jelző gombot, majd állítsuk be a sütési időt 20 percre. Süssük roppanósra őket.
4. Még melegében szedjük tálkákba és vágjunk rá metélőhagymát, reszeljünk rá gyömbért, és egy jó nagy evőkanál tartármártással keverjük össze.
Megjegyzés: Én kihagytam a gyömbért az intenzív íze miatt.