Sony Xperia Z2 – szembetűnő fejlődés

Farkas Norman - 2014. február 24.

A japán gyártó az MWC 2014 első napján mutatta be új Xperia modelljeit, melyek között az Xperia Z1 csúcsmobil utódja, a Z2 is feltűnt. Az 5,2 hüvelykes, Full HD felbontású TRILUMINOS kijelzővel megáldott okostelefon ultramodern hardverrel és remek képalkotási képességekkel is büszkélkedhet, így biztosan megállja a helyét az idei nagyágyúk között.

Xperia Z2 - A Sony prémium Z sorozatának legújabb vízálló tagja

 

- A világ legjobb fényképezője és kamerája egy vízálló okostelefonban a Sony bevált kameratechnológiájával: díjnyertes G-Lens lencse, 20.7 megapixeles Exmor RS for mobile CMOS képszenzor és BIONZ for mobile képfeldolgozó rendszer.

- Videózz 4K felbontású SteadyShot technológiával, kiegészítve az új Xperia kamera-alkalmazásokkal, mint a Timeshift és az AR effect

- Magával ragadó vizuális élmény az 5.2” Full HD TRILUMINOS Display kijelzőjével Live Colour LED X-Reality for mobile képfeldolgozó technológiával

- A világ első okostelefonja digitális zajszűrő technológiával a kristálytiszta hangélményért

- A világ legerősebb vízálló okostelefonja a legújabb Qualcomm Snapdragon 801 processzorral, 2.3 GHz négymagos Krait CPU és 4G LTE technológiával a gyorsabb működésért, 3GB RAM-mal, valamint nagy kapacitású 3200 mAh akkumulátorral

2014. február 24. Mobile World Congress, Barcelona – a Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) a mai napon bemutatta az Xperia Z2 okostelefonját. A Sony eddigi legjobb prémium vízálló okostelefonja, mely ötvözi a legjobb kijelző, hangtechnika, fényképező és videokamera élményét, valamint exkluzív szórakoztató ajánlatokat és egyre növekvő kiegészítő termékek által még teljesebb élményt kínál. Az Xperia Z2 a legújabb tagja a prémium Z sorozatnak, mely 2014 márciusában kerül a piacokra.

„Az Xperia Z2-vel a prémium Z sorozatunkat emeltük egy még magasabb szintre, egyedülálló élményeket nyújtva, melyeket csak a Sony adhat. Az Xperia Z2 innovatív élményt kínál, mely lenyűgöző részletességgel örökíti meg az emlékeket a 4K videofelvétellel, valamint új lehetőségeket kínál a fényképező használatára az egyedi kamera-alkalmazásainknak köszönhetően. Ezen felül a Sony legjavát nyújtja a hangminőséget illetően, így vásárlóink zenéiket már zajos körülmények között is megszakítások nélkül élvezhetik a elismert digitális zajcsökkentő technológiának köszönhetően” – nyilatkozta Kunimasa Suzuki, a Sony Mobile Communications elnök-vezérigazgatója.

A Sony legjobb fényképezője és kamerája egy vízálló okostelefonban

Kapj el, és élj újra minden részletet az Xperia Z2 fényképezőjével és kamerájával! Az Xperia Z2 a Sony bizonyított kamera technológiájával érkezik, és a Sony legjobb mobil fényképezőjét, valamint a vállalat legfejlettebb videokameráinak mobilra optimalizált, verhetetlen kombinációját kínálja egy mindössze 8.2 mm vastagságú okostelefonban. A 20.7 megapixeles kamera, 1/2.3 formátumú Exmor RS for mobile CMOS képszenzorral párosul, a Sony díjnyertes G Lens lencséi és intelligens BIONZ for mobile képfeldolgozó rendszere pedig kiváló fotó- és videominőséget biztosítanak.

Ezek a tulajdonságok együttesen éles, élénk és gyönyörű fotókat és videókat eredményeznek bármilyen körülmény között. Az új, továbbfejlesztett videó móddal lenyűgözően részletes 4K felbontású (3840x2160 pixel/30p) videókat készíthetünk, melyek négyszer részletesebbek a Full HD-nál, ezzel kínálva a Sony legjobb kameráját egy vízálló okostelefonban1. Ezen felül a SteadyShot képstabilizáló technológia biztosítja, hogy a felvételek akkor is élesek maradjanak, ha éppen sétálunk. Az új Movie Creator segítségével megvághatod a videóidat, így könnyedén kiválaszthatod, melyik részét szeretnéd megosztani. Használj drámai lassító effekteket a videó tetszőleges részein a Timeshift video használatával. Az eredményt megtekintheted mielőtt elmentenéd vagy megosztanád a videódat.

A legjobb videó a legjobb hangot érdemli. A kompakt és innovatív STM10 Stereo Microphone kiváló minőségű sztereó hangfelvételt biztosít. Ez a kompakt és könnyen hordozható, eszköz tökéletes kiegészítő az Xperia Z2 4K videofelvételeihez.

 

 

A legújabb Sony okostelefon az Xperia kamera-applikációk egyre növekvő ökoszisztémájával körülvéve 

Fokozd mobiltelefon élményedet az egyre növekvő számú, innovatív Xperia kamera-applikációk felfedezésével! Az Info-eye, Social live és Timeshift burst mód mellett, az Xperia Z2 új beépített kamera-applikációkkal érkezik, melyek mind a fotók, mind a videók készítését még szórakoztatóbbá teszik.

- Timeshift video: A Timeshift video mód segítségével 120 képkockát készíthetsz másodpercenként, hogy újraélhesd élményeid minden pillanatát lassított részletességgel. Válaszd ki kedvenc jeleneteidet, lassítsd le a lejátszási sebességet a dramatic slow motion effektekkel, pontosan annál a képkockánál, ahol szeretnéd, akár víz alatt is.

- Creative effect: Használd a számos új kreatív effektek bármelyikét fotóidon és videóidon. Ezek a beállítások rengeteg speciális trükkel növelik felvételeid értékét, mint a szín filterek, bemozdulás effektus, tükrözés vagy mozgáseffekt.

- Background defocus: Ez az új kamera applikáció sekély mélységélességet szimulál. Két képet készít különböző fókuszbeállításokkal, és ezek mélységeit keveri össze, mely elmosódott hátteret eredményez a professzionálisabb fotók elérése érdekében.

- AR effektek: Már videofelvételekhez is elérhető. Mókázz képeiddel és videóiddal az új kiterjesztett valóság animációkkal. Ráadásul a videókhoz hangeffektek is elérhetők.

- Vine: Készíts rövid, gyönyörű videókat egyszerű és szórakoztató módon barátaidnak vagy családodnak - mindezt a kamerád keresőjéből. Ráadásul, ha a dedikált kamera gombot használod, a víz alatt is készíthetsz Vine videókat.

Ezeken a nagyszerű előre telepített közösségi kamera-alkalmazásokon túl természetesen további applikációk is elérhetőek, mint például Wikitude Places, Evernote, vagy a VI Sports. Ehhez egyszerűen csak indítsuk el telefonunkon a kamerát, majd válasszuk ki ’+Alkalmazások’ menüpontot ahol válogathatunk a legújabb kamera-alkalmazások közül, melyekkel még szórakoztatóbbá tehetjük a fényképezés élményét.

A Sony formatervezésének legjava a legmagasabb szintű vízállósággal

Az Xperia Z2 androidos okostelefont a felhasználók visszajelzései alapján tervezték a Sony kimagasló prémium szakértelmére alapozva. A Sony lenyűgöző OmniBalance formanyelvét továbbfejlesztve az Xperia Z2 vékonyabb, még kényelmesebb érzettel rendelkezik, mivel az üvegtartozékok egyetlen, szilárd alumínium keretben helyezkednek el simább élekkel. Ez a por- és vízálló (IP55 & IP58) erőmű ötvözi a szépséget és a funkcionalitást. A dedikált fényképező gomb azt jelenti, hogy bármikor készen állsz a felvételre, akárhol is legyél – vízen vagy szárazon. Ráadásul a lenyűgöző 5.2” kijelző, melynek formatervezésében a szimmetria rendkívül fontos, kezedben tartva is természetes érzést nyújt.

Lenyűgöző vizuális élmény, ragyogó és élénk részletekkel

Az Xperia Z2 kijelzőjét a legújabb mobilra optimalizált BRAVIA TV technológiával fejlesztették ki, így a felhasználók lenyűgöző minőségben és élénk színekben élvezhetik a legújabb tartalmakat. Az 5.2” Full HD TRILUMINOS display for mobile Live Colour LED technológiával rendelkező kijelző a legszélesebb választékú, gazdag, természetes színeket kínálja a legélesebb képekért, és egy olyan vizuális élményért, amely a lehető legközelebb áll a valósághoz.

 

 

A természetes színeket nehéz élethűen megjeleníteni a kijelzőn. A TRILUMINOS Display for mobile a legújabb Live Colour LED technológiával piros és zöld foszfort használ kék ledekkel, valamint személyre szabott színszűrőket, hogy fényesebb és egyenletesebb színű képeket készíthessünk. Az eredmény gazdagabb színek a kijelzőn, a telítettség veszélye nélkül.

Az X-Reality for mobile szenzor elemez minden képet, hogy optimalizálja a színeket, képélességet és a kontrasztot, miközben a képzajt is csökkenti. A Super Resolution funkció kiegészíti a hiányzó pixeleket, melynek eredménye a látványos tisztaság és részletesség.

Szórakozás megszakítás nélkül

Az Xperia Z2 legjobb kijelzőnk mellett, elképesztő hangminőséget is biztosít sztereó hangszórókkal, és a Sony digitális zajcsökkentő technológiájával, így széleskörű szórakozási lehetőségek által kínált élményekben lehet részed.

Akár egy repülőn vagy egy buszon utazol, élvezd a zenét menet közben anélkül, hogy megzavarna a háttérzaj. Digitális zajcsökkentő technológiánk és dinamikus hangzásunk a háttérzajt akár 98%-kal képes csökkenteni, amennyiben a kompakt MDR NC31EM Noise Cancelling Headsettel használjuk. Merülj el a szórakozásban az S-Force Front Surrounddal, és élvezd a legújabb filmeket, játékokat, valamint zenéket Xperia Z2 készülékeden.

Zenék, videók és rengeteg élmény

Az Xperia Z2-vel szórakozási lehetőségek széles tárházát kapjuk meg attól a pillanattól kezdve, hogy bekapcsoljuk a telefont. Az Xperia Z2 tulajdonosok hozzáférhetnek exkluzív tartalmakhoz, többek között a Sony Pictures hat kasszasiker filmjéhez (mint például a Phillips kapitány), valamint 30 napos ingyenes hozzáférést a Music Unlimited alkalmazáshoz4.

Ez az exkluzív kínálat elérhető az Xperia Z2 készülékeken a Sony előre telepített szórakoztató alkalmazásain keresztül, egy új és intuitív felhasználói felületnek köszönhetően:

  • A „What’s New” alkalmazás segít felfedezni új filmeket, zenéket, játékokat és alkalmazásokat az Xperia Z2 okostelefonra, és mindegyik elérhető egy informatív és interaktív widget-ről a készülék kezdőképernyőjén.

 

 

Élvezd az ultragyors teljesítményt egy akkumulátorral, amelyre mindig számíthatsz

Az Xperia Z2 egyszerre több funkció ellátására is képes, így várakozás nélkül egyszerre élvezheted a szupergyors netezést és videók letöltését. A teljesen integrált Qualcomm® Snapdragon 801 processzor, a 2.3 GHz-es négymagos Krait CPU segítségével és a 4G/LTE képességével az Xperia Z2 ultragyors teljesítményt nyújt azokhoz az alkalmazásaidhoz, amelyeket megszakítás nélkül szeretnél élvezni. A Snapdragon 801 tartalmaz egy Adreno 330 GPU videó processzort a kiemelkedő grafikai és játék minőségért, és egy dual ISP panelt a zökkenőmentes fényképezőgép, kamera és kijelző élményért.

Az Xperia Z2 egy nagy 3200 mAh-es akkumulátort rejt, amely kiemelkedő és piacvezető akkumulátor teljesítményt és üzemidőt nyújt. A Sony által kifejlesztett STAMINA üzemmód használatával a készülék automatikusan lekapcsolja az energiaigényes alkalmazásokat, amikor a kijelző kikapcsol, majd visszakapcsolja, amint a képernyő újra használatba kerül.

Kiegészítők és kísérő termékek egyedülálló ökoszisztémája kiegészülve a hordható okos eszközökkel

A Sony innovatív kiegészítők és kísérő termékek széles körét kínálja, azért hogy az okostelefon használata még szórakoztatóbb legyen. Összesen 154 termék támogatja az egyérintéses NFC technológiát, melyek között TV készülékek, fejhallgatók, hangszórók, tabletek és más eszközök is megtalálhatóak. Még sohasem volt ilyen könnyű tartalmakat átmásolni vagy akár újranézni más készülékeken.

A SmartBand SWR10 karkötő az Xperia Z2-vel közösen a Lifelog alkalmazás segítségével, rögzíti az életed minden eseményét. Egy éjjel-nappali napló készül a cselekvéseidről, szórakozásaidról és emlékeidről. A SmartBand segítségével már amiatt sem kell aggódnod, hogy elveszíted a telefonod vagy elmulasztasz egy hívást, mert a karkötő jelzi a készülékeden beállított értesítéseket, például ha hívásod érkezik.

Az Xperia Z2 2014 márciusától lesz elérhető globálisan.

 

 

Kulcsszavak: MWC 2014, Sony, Xperia Z2
Vissza