Lenovo: új appok okostelefonokhoz és táblagépekhez

Kütyü Magazin - 2014. február 24.

A Lenovo a Mobile World Congressen (MWC) mutatta be új appkészletét, a DOitet, amely segít egyszerűbbé tenni a felhasználók digitális életét, lehetővé téve az értékes információk könnyű megosztását, szinkronizálását, védelmét és kezelését okostelefonjaikon és tableteiken.

A mobil felhasználók alapvető igényeinek kielégítésére készült DOit app sorozat öt alkalmazásból áll: 

  • SHAREit – azonnal megosztja az információkat több eszköz között hálózati költségek nélkül
  • SECUREit – felgyorsítja az eszközöket, valamint megvédi őket a vírusoktól és más rosszindulatú kódoktól
  • SYNCit – elmenti és visszaállítja a kapcsolati adatokat, az SMS-eket és a híváslistákat
  • SNAPit Camera – nagyteljesítményű kamera app többféle fényképezési üzemmóddal
  • SEEit Gallery – lehetővé teszi az egyérintéses kreatív szerkesztést és a hatékony fotókezelést  

Azonnal megosztja az emlékeket a SHAREit

A SHAREit az egyetlen fájlmegosztó app, amire a felhasználóknak szükségük lehet. Segítségével azonnal megoszthatók1 a képek, videók, zenei fájlok, dokumentumok, kapcsolati adatok, sőt még az appok is más eszközökkel vagy eszközcsoportokkal. Ez a hasznos app feleslegessé teszi a kábelek használatát, mivel vezeték nélkül továbbítja az információt az eszközök között. Sőt, mi több, a fájlok megosztása Bluetooth, telefonos hálózat vagy aktív Wi-Fi hálózat nélkül is megtörténik. A felhasználók egyszerűen eszközük WiFi adójának használatával kapcsolódhatnak össze közvetlenül, így nem lépnek fel hálózati költségek. A SHAREit nem csupán a Lenovo okostelefonjai és tabletei között működik, hanem iOS eszközökkel és Windows PC-kkel is. 


A felhasználók azonnal megoszthatnak egy bulivideót, zenei albumot vagy fotómappát akár egyszerre öt barátjukkal is. Ráadásul az app a nagyméretű fájlokat és videókat is másodpercek alatt továbbítja, mivel akár 40-szer gyorsabban is képes működni, mint a Bluetooth. A SHAREit-et tartalmazó eszközök automatikusan megtalálják egymást, ha hatótávolságon belül vannak, és a felhasználók akár az appot is megoszthatják vezeték nélkül, hogy azonnal elkezdhessék a gyors adatátvitelt.
 

SECUREit – a mobil adatok optimalizálása és védelme

Mivel egyre több ember hordoz bizalmas információkat tabletjén és okostelefonján, az adatok védelme még soha nem volt ilyen fontos, mint manapság. A Lenovo SECUREit egy sor funkciót kínál a fenyegetések elhárítására, valamint arra, hogy az eszközök optimális teljesítményen működjenek.

Az app védelmet nyújt a vírusok, a spam, valamint a rosszindulatú kódok ellen, és a fenyegetések felkutatása egyetlen érintéssel indítható. Elvesztés vagy eltulajdonítás esetén a lopás elleni védelem blokkolja az eszközt, ha valaki megpróbálja kicserélni a SIM-kártyát, és a mobil a jelszó ismerete nélkül használhatatlanná válik. A SECUREit egy olyan modult is tartalmaz, amely megakadályozza a felhasználó személyes adataihoz való jogosulatlan hozzáférést. Az app blokkolja továbbá a spam üzeneteket és hívásokat, nyomon követi az adathasználatot, valamint titkosítja a kapcsolati információkat. 

Nem csak megvédi az eszközt, de gyorsabbá is teszi a működését. A háttérben futó felesleges appok bezárásával és a gyorsítótár törlésével felszabadítja a memóriát a fontos feladatok számára. 

SYNCit, a személyes mentési asszisztens

A folyamatosan növekvő kapcsolati listák miatt egy új eszköz használatba vétele komoly kihívást jelenthet. A SYNCit lehetővé teszi a kapcsolatok, az SMS-ek és a híváslisták azonnali mentését a felhőbe, így azok másodpercek alatt, egyetlen érintéssel visszaállíthatók bármely androidos okostelefonra vagy tabletre.

Pofonegyszerű fotókészítés és kezelés

A kifejezetten az okostelefonokra kifejlesztett SNAPit Camera és SEEit Gallery appok a felhasználó-centrikus hardver és szoftver ötvözésével intuitív fotózási élmény nyújtanak. A SNAPit Camera speciális üzemmódjai – például a panoráma és a sorozatkészítés – minden korábbinál nagyobb rugalmasságot ad a felhasználóknak a fényképezés terén. Lehetőség nyílik többek között nagylátószögű felvételek készítésére és a gyenge fényviszonyok közötti fotózásra, továbbá rendelkezésre állnak speciális szűrők és hatások is. A felhasználók az appon belül szerkeszthetik a fotókat: eltávolíthatják a nem kívánt objektumokat, sőt még animált GIF fájlokat is készíthetnek. 

A SEEit Gallery jól kiegészíti a SNAPit Camera appot a fotók megtekintésére kiválóan alkalmas galéria felületével. Az app arcfelismerést használ a fotók mappákba történő, automatikus rendezésére. Továbbá számos, egy érintéssel alkalmazható szűrőt és hatást tartalmaz, többek között a bőrszín javítására. 

Elérhetőség

A SHAREit előre telepítve megtalálható minden új Lenovo Android tableten és okostelefonon, továbbá ingyenesen letölthető a Google Play áruházból. Ugyancsak letölthető az Apple App Store-ból iPhone-ra/iPad-re, valamint februártól kezdve a Windows PC-kre. 

A SYNCit és a SECUREit előre telepítve megtalálható minden új Lenovo Android okostelefonon és a kiválasztott tableteken. Ugyancsak ingyenesen elérhetők a Google Play áruházban. A SYNCit minden márkájú okostelefonra és tabletre elérhető. A SECUREit elérhető a Lenovo okostelefonokra és a kiválasztott tabletekre, valamint további más okostelefonokon is.  

A SNAPit Camera és a SEEit Gallery csak a kiválasztott Lenovo tableteken és okostelefonokon, előre telepítve érhető el.


 

 

Vissza