Így működik Cortana [Videó]

Farkas Norman - 2014. március 6.

Immár egy videón is látható, hogyan működik a Microsoft hangos személyi asszisztense, a Cortana, mely a Windows Phone 8.1-ben debütál, április 2-án. A szolgáltatás kiemelkedő mértékben személyre szabható, és megfelelő működése érdekében számos kérdésre kell válaszolnunk, mielőtt használni kezdjük.

Nemrég néhány fotót láthattunk a Windows Phone platform Sirijéről, amit Cortana névre keresztelt a Microsoft és a rendszer 8.1-es verziójával együtt, az április 2-án kezdődő BUILD 2014 konferencián mutat majd be a nagyközönségnek.

Mivel egyes fejlesztők számára már elérhető a Windows Phone 8.1 fejlesztőkészlet és emulátor, ezért nem meglepő, hogy máris biztosra vehetjük: az új rendszerben helyet kap a várva várt, egységes értesítési rendszer és a Cortana személyi asszisztens is. Utóbbiról egy rövidke videót is közzétett az UnleashThePhones.com, így nem kell még egy hónapot várnunk, máris megismerhetjük közelebbről.

Cortana egy élő csempéről érhető el, működéséhez pedig hozzáférést kér a hangbevitelhez, a tartózkodási helyünkhöz, a névjegyekhez, a keresési és böngészési előzményekhez, a naptárhoz, az e-mailekhez, illetve az SMS-ekhez, miután beléptünk Microsoft fiókunkba. Ha ezzel megvagyunk, egy négyoldalas kérdőív vár ránk, melynek kitöltése az asszisztens még pontosabb és hatékonyabb munkáját szolgálja, illetve a személyesebb kommunikációt segíti. Érdemes megemlíteni, hogy a videóban még nem a teljes és végleges Cortanát láthatjuk, például nem szólal meg az asszisztens Jen Taylor hangján.

Cortana rendelkezik egy bónusz funkcióval, mely a Quiet Hours nevet viseli. Ennek lényege, hogy az asszisztensre bízhatjuk a hívásaink, leveleink kezelését egy „pihenőidőnek” kinevezett időintervallumban.

 

 

 

[Forrás: Engadget

Vissza