YaTube – YouTube kihívón dolgozik a Yahoo?

Czipperer Dia - 2014. április 3.

Ha hihetünk a pletykáknak, a Yahoo saját, a YouTube-hoz hasonló videómegosztó oldalon dolgozik. A kulcskülönbség, hogy a konkurenciával ellentétben nem ingyenesség, hanem az igényesség a cél.

A Re/Code számolt be arról, hogy új YouTube kihívó érkezhet a piacra, melyet a Yahoo fejleszt. A "YaTube" néven is emlegetett szolgáltatás esetében kérdés, hogy milyen csábítaná oda hirdetőket és az embereket, akik már évek óta a YouTube-ot használják, és amelynek évek óta nem akadt komolyabb kihívója.

A hirdetők csalogatására – ha minden igaz – már megvan a tervük. A vállalat arra alapoz, hogy reklámozók sokat panaszkodnak a YouTube miatt, hogy nem tudnak sok pénzt keresni azokból a hirdetésekből. A Yahoo azonban jobb hirdetési bevételeket ígér és garantált videóárakat. Mindemellett erősebb marketinget is kínálnak, amely azt is magában foglalja, hogy az egyes videók a Yahoo kezdőoldalán is szerepelhetnek, még akkor is, ha nem exkluzív. 

Sokan úgy vélik, a Yahoo nem egy teljesen új dolgot fejleszt, hanem már egy meglévő szolgáltatást kebelez majd be, mint a Vimeo. A jelentés szerint ugyanis a Yahoo újdonsága nem is olyan sokára, a következő hónapokban debütálna, és nem kimondottan a YouTube által alkalmazott nyílt modellt követné, hanem egy válogatottabb, sokkal szakmaibb tartalom a cél, és több YouTube „sztárt” is szeretnének elcsábítani.

 

Forrás: Techspot.com

Vissza