Beteg gyerekek szolgálatában a Google Glass

Czipperer Dia - 2014. április 11.

Végre valóban hasznos dologra használják a Google okosszemüvegét. Bár a nem mindennapi fejlesztéshez csak a kiváltságosok juthatnak hozzá, és Magyarországon is mindössze két darab található belőle, most mégis beteg gyerekek viselhetik a szemüveget Houstonban.

A houstoni Memorial Hermann Hospital gyermekklinika kis lakói is kipróbálhatják a Google Glasst. Nem appokat tesztelnek majd rajta, és természetesen nem is szakmai megfontolásokból vezetett ide a Google útja, hanem valóban hasznos dologra használják a találmányt. 

Az okosszemüveggel a kórházban „lakó” beteg gyerekek juthatnak el virtuálisan a Houston Állatkertbe. Nemcsak az állatokat nézhetik meg a kicsik, hanem a kulisszák mögé tekintve a gondozók segítségével a közelükbe is kerülhetnek. Maguk is kérdezhetnek a az állatkert munkatársaitól bármiről, hiszen folyamatos kapcsolatban vannak egymással.

Egy hat éves cukorbeteg kisfiú anyukája úgy nyilatkozott a kezdeményezésről, hogy ez megadta a fia számára azt az esélyt, hogy úgy érezze, ő is normális gyerek. Ő volt az első, aki részt vett a programban. 

Ez eddig egyedülállónak számít az Egyesült Államokban, de remélhetőleg sokakban megfogalmazódnak majd hasonló elképzelések.

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza