Megérkezett a napelemes mobil töltők új generációja

Farkas Norman - 2014. április 11.

Megérkezett a napelemes töltők új generációja, mely a napfény sokkal szélesebb spektrumát képes hasznosítani és elektromos energiává alakítani. Az elődeiknél 50 százalékkal hatékonyabb kütyük többféle kiszerelésben jelentek meg a piacon a ViatorPower nevével fémjelezve, így szinte biztos, hogy mindenki megtalálja a számára ideális társat.

Mindennapjaink egyik legaggasztóbb, folyamatosan jelenlévő problémája, hogy okostelefonunk vagy táblagépünk gyorsan lemerül – sokkal gyorsabban, mint az évekkel ezelőtt fénykorukat élő „butamobilok”. A kütyüink hirtelen lemerülése okozta kellemetlenségek elkerülésére több megoldás is létezik, elég csak a pótakkumulátorra, vagy – házilag nem cserélhető telep esetén – a hordozható akkutöltőre gondolni. Ez utóbbi csoportba tartoznak a szimpla külső akkumulátorok, melyeket gépünkről vagy hálózatról feltöltve magunkkal vihetünk például egy hosszú útra, hogy megetessük mobilunkat, ha szükséges. Vannak azonban érdekesebb és egyben egyszerűbb megoldások is, például a napelemeket tartalmazó mobil töltők.

Mivel egy mobil töltő nem lehet túl nagy, az elterjedtebb kis felületű napelemek pedig csak nagyon alacsony hatékonysággal bírnak, eddig nem találkozhattunk igazán kompakt és hasznos megoldásokkal a piacon. Jó hír, hogy az amerikai SunPower által kifejlesztett nagy hatásfokú technológiával készülő napelemeknek köszönhetően változott a helyzet, és a ViatorPower márkanév alatt megjelenhetett a napelemes mobiltöltők új generációja.

 

Az elődeiknél 50 százalékkal hatékonyabb napelemek a napfény szélesebb spektrumát képesek elektromos energiává alakítani. A velük készült kompakt mobil töltőt így érdemben vihetjük magunkkal szabadidős tevékenységeink során a lemerült telefonunk vagy táblagépünk töltése céljából.

A ViatorPower kínálatában találunk kecses, női változatot és robosztus, víz- és ütésálló töltőt is, melyet bátran magunkkal vihetünk akár túrázni is. Utóbbi, a Viator Explorer például olyan napelemes USB töltő, amelynek felülete kisebb, mint egy A5-ös papírlap és 3,3 wattos napeleme akár 7 óra alatt fel tudja tölteni a 3.000 mAh-ás akkumulátort. Ennyi energia pedig már nemcsak egy iPhone, vagy más okostelefon egész napi működéséhez elég, de akár egy tablet többórás intenzív használatát is lehetővé teszi.

 

 

A ViatorPower sajtóközleményét a következő oldalon találod.

Vissza