Szűrés

A(z) napelem kulcsszót tartalmazó cikkek

Hibrid napelemes rendszer - a jövő technológiája

2021. február 22. -

Magyarországon jelenleg a napelem rendszerek alapvetően szaldós rendszerben működnek. Ez azt jelenti, hogy egy kétirányú áramfogyasztást mérő óra csatlakozik a rendszerhez, s a napelemmel termelt felesleget a hálózat felé juttatja el, s amikor éppen nem történik termelés a napelem által, vagy csak nem elegendő a termelt energia, olyankor az áramszolgáltató hálózatáról egészíti ki a keletkező igényt a napelem rendszer tulajdonosa.

Kulcsszavak: technológia, napelem
Tovább

Hasznos napelemes kütyük

2019. április 29. -

A technológia folyamatos fejlődésének köszönhetően, a megújuló energiaforrások alkalmazásával már a leghétköznapibb használati tárgyakból is feltűnnek újabb, izgalmas változatok.

Tovább

Papírvékony napelemes töltőt tervezett egy koreai dizájner

2015. augusztus 17. -

A technológiai fejlődésnek köszönhetően egyre vékonyabbak a különféle vezeték nélküli töltők. Most egy újabb kecses darab kampányol azért, hogy megindulhasson a tömeggyártás.

Tovább

Hamarosan a kijelzőn keresztül is töltődik a telefonunk

2015. április 27. -

Nagyon nehéz átlátszó napelemet készíteni, hiszen működési elve azon alapul, hogy elnyeli a nap sugarait, és azt alakítja át elektromos árammá. Egy MIT startup cégnek mégis sikerült olyan napelemet fejleszteni, mely átlátszó marad.

Tovább