Megérkezett a One M8 kompakt kiadása – HTC One mini 2

Farkas Norman - 2014. május 15.

A tajvani gyártó végre hivatalosan is lerántotta a leplet a One M8 csúcsmobil kistestvéréről. A One mini 2 névre keresztelt készülék anyaghasználatában és dizájnjában nem különbözik az M8-tól, viszont méretében és tudásában jelentős eltéréseket mutat.

A korábbi pletykák ellenére nem One M8 Ace vagy One M8 mini, hanem szimplán One mini 2 néven mutatkozott be a HTC idei zászlóshajójának kompakt kiadása. Ezzel azt sugallja a gyártó, hogy az újdonság inkább a tavalyi One Mini utódja, mintsem az idei nagyágyú kistesója. Ebben van is valami, ha eltekintünk attól, hogy a készülék külső megjelenése nagyon hasonlít az M8-éra, ugyanis tudás tekintetében mérföldekkel elmarad a csúcsmodelltől, s ezen a fronton inkább a One minire hajaz.

A One mini 2 meghajtásáról egy kétmagos, 1,2GHz-es Qualcomm Snapdragon 400 processzor gondoskodik, amit 1GB RAM, 16GB bővíthető tárhely, 5 megapixeles előlapi és 13 megapixeles, LED villanóval és f/2.2 fényerejű optikával ellátott hátlapi BSI kamera, valamint LTE modem és 2100mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. Utóbbi állítólag 16 órás beszélgetési időt képes garantálni 3G hálózaton egyetlen feltöltéssel, tehát bőven van benne szufla. A telefon előlapját egy 4,5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású érintőkijelző uralja, ami nem olyan kicsi (ilyen van pl. a Motorola Moto G-ben is), de az M8 5 colos Full HD kijelzőjével aligha versenyezhet. (Ha szeretnéd részletekbe menően megtudni, hogy a fenti összeállítás mennyivel gyengébb a One M8 hardverénél, olvasd el a zászlóshajóról szóló cikkünket.)

 

 

Jó hír, hogy a repertoárból nem hiányzik az előlapi sztereó BoomSound hangszóró, ami élvezhető zenehallgatást garantál, és a Sense 6 fő elemei sem, mint a BlinkFeed hírfal és a képeinket összefűző rövid videókat kreáló Zoe. Említést érdemel az előlapi kamerához kapcsolódó Touch Up funkció is, mely lehetővé teszi szelfiink tökéletesítését például a bőrkisimítás, a vörös szem eltüntetés révén.

A HTC One mini 2 2014 júniusától lesz elérhető Magyarországon grafitszürke, ezüst és arany színben. A készülék áráról egyelőre nincs információnk.

 

 

A készüléktől szóló sajtóközleményt a következő odlalon találod.

 

Vissza