A világ legkönnyebb elektromos gördeszkája [Videó]

Czipperer Dia - 2014. május 28.

Egy újabb érdekes Kickstarter projekt: ezúttal egy régi kedvenc, a gördeszka, új köntösben. A könnyű, gyors masina használata egyszerű, és minden eddigi elektromos meghajtású járműnél könnyebb a világon.

A Marbel névre keresztelt eszköz első ránézésre egy hagyományos gördeszkának tűnik, ám mégsem biztos, hogy egy nagy deszkás igazi vágyálma ez a járgány. A szénszál merevítésű gördeszkát ugyanis nem kell lábbal hajtani, mint társait – ami egyébként a gördeszkázás lényege –, ugyanis elektromos hajtású.
 


A Marbellel akár 32 kilométer/óra feletti sebességgel is száguldhatunk, mindezt anélkül, hogy bármilyen erőfeszítést tennénk.  A legjobb az egészben, hogy a technológia ellenére egy kompakt és könnyű termék. Mindössze 4 és fél kilogrammot nyom, és a legvastagabb pontján pedig 30 milliméter.

A gördeszkával egy töltéssel több mint 16 kilométert megtehetünk, ha pedig lemerül, a töltés nagyjából 90 percet vesz igénybe. Ehhez viszont konnektor közelébe kell kerülnünk, és ott kivárni, amíg újra használható lesz.
 


Akár okostelefonnal is testreszabhatjuk. Az iOS-hez és Androidhoz is letölthető alkalmazással az egész utat igényeink szerint alakíthatjuk. Az app három előre adott utazási módot kínál, és a felhasználó maga is beállíthatja a maximális sebességet és a gyorsulási szinteket. Az utat (sebesség, gyorsulás) akár közvetlenül a telefonnal is irányíthatjuk. Az applikáció a térképet és az iránytűt is mutatja, kedvenc útjainkat pedig megoszthatjuk barátainkkal, ismerőseinkkel.

A gördeszkát többféle módot is beállíthatunk. A kezdőmódban (Starter Mode), csupán 6 kilométer/órával repeszthetünk, és a gyorsulás is mindössze csak maximum 35%-os lehet. Az ECO Mode segítségével úgy deszkázhatunk, ahogy szeretünk. Az app figyeli az elmúlt órában megtett utat, és ez alapján készít egy algoritmust.
 


 
A Marbelt ezenkívül teljes mértékben testre is szabhatjuk (Custom Mode), és beállíthatjuk a Sport Mode-ot is, amely a maximális sebességet teszi lehetővé.

 

 

Forrás: Kickstarter.com

Vissza