BlackBerry Blend – ahol a platformok találkoznak [Videó]

Farkas Norman - 2014. június 27.

Hamarosan megjelenik a BlackBerry Blend, mely a kanadaiak új, a PC, tablet és okostelefon platformok közötti átjárást biztosító megoldása. A Blend lehetővé teszi például, hogy a számítógépünkön írjunk és olvassunk SMS-eket, vagy csevegjünk a BBM-en.

A BlackBerry Blend egy kliensalapú megoldás, aminek működéséhez csak egy alkalmazásra van szükség, melyen keresztül hozzáférést tud biztosítani a számítógépünknek a BlackBerry készülékünk funkcióihoz. Az említett alkalmazás lehet egy külön erre a célra fejlesztett program, de sokkal kézenfekvőbb a böngészőhöz kötni a Blend működését, hiszen az a legtöbb gépen alapból megtalálható.

Ha összekapcsoltuk BlackBerrynket a gépünkkel, rögtön indulhat is a móka: lehetőségünk van SMS-eket írni és olvasni, csevegni a BlackBerry Messengerben, vagy amit csak szeretnénk. Mivel a Blend révén a mobilunk kvázi a számítógépünkbe költözött, akár VPN kapcsolat nélkül is megírhatjuk a céges e-maileket a normál klaviatúránkon, nem kell a telefonunk apró gombjain (legyenek akár hagyományosak, akár virtuálisak) pötyögnünk. A megoldás előnyei tehát egyértelműek.

Sajnos még nem tudni, hogy a BlackBerry Blend mikor lesz elérhető, azonban a kiszivárgott képernyőképek és az alábbi videó (kb. 2:00-tól van szó benne a Blendről) azt sugallják, hogy már nem kell túl sokáig várnunk rá.

 

 

 

[Forrás: BerryBlog]

Vissza