Az LG is "beszáll" az Android Autóba

Farkas Norman - 2014. július 4.

A kisebbik dél-koreai gyártó vetélytársai közül elsőként csatlakozik az Open Automotive Alliance projektéhez, aminek célja az okostelefonos funkciók autókba juttatása.

Az okostelefonok már évek óta hódítanak, de máig nem jutottunk el odáig, hogy funkcióik beköltözzenek autóinkba. A helyzet szerencsére hamarosan változik, hála az Open Automotive Alliance januárban indított programjának, amely kifejezetten az olyan okos funkciók és szolgáltatások autókba kerülését célozza, mint a navigáció, a kommunikáció, illetve a különféle multimédiás tartalmak lejátszása. Az Android Auto nevű projekt megvalósulásával közvetlenül autónk érintőképernyőjéről érhetjük el mindazokat a funkciókat, amelyeket okostelefonunkon szoktunk használni. Ez egyrészt kényelmes, de nagyobb előnyként írhatjuk fel, hogy nem kell a mobilunkkal zsonglőrködnünk vezetés közben, ami ugye balesetveszélyes – és sajnos egyre többször fordul elő ebből adódó katasztrófa a szigorú szabályok ellenére. A fejlesztés tehát fontos, így nem csoda, hogy neveket találunk az alapítók sorában, mint a Google, a Honda, az Nvidia, az Audi, vagy a General Motors.

Felmerül a kérdés, hogy vajon melyik gyártó logója ékesíti majd az első Android Auto eszközöket. Nos, eddig csak az LG jelentette be, hogy csatlakozik a projekthez, így egy lépéssel megelőzheti versenytársait. Persze korántsem biztos, hogy az elkövetkezendő napokban nem csatlakoznak mások is a programhoz, hiszen egy igen jelentős fejlesztésről van szó, ami sokat hozhat a konyhára.

 


 

[Forrás: Phone Arena]

Vissza