Jobb Drive integrációt kapott a Gmail iOS appja

Czipperer Dia - 2014. július 25.

A Google frissítette iOS-re szánt Gmail alkalmazását, mely jobb integrációt kínál a Drive és a levelezőrendszer között. A felhasználók többek között közvetlenül az appon keresztül menthetnek fájlokat Drive-ba, illetve meg is nézhetik, megoszthatják ezeket.

Eddig a Gmail és Drive mobilalkalmazása kicsit problémásan működött együtt. A webes felületen már megszokott élményt a Google csütörtöki frissítésének köszönhetően azonban már az iOS felhasználók is megtapasztalhatják.

Ezentúl a Gmail iOS alkalmazásán keresztül is megtekinthetik, illetve megoszthatják a felhasználók fájljaikat a Drive-on keresztül. Arra is lehetőségük nyílik továbbá, hogy közvetlenül ide mentsenek, valamint innen is válogathatnak levelükhöz csatolmányokat.

Simon Forsyth, a Google szoftverfejlesztője beszélt arról, hogy az alkalmazás arra is figyelmezteti a felhasználókat, ha egy küldött fájlt nem osztottak meg az adott személlyel. Ezt már az appon belül is megtehetik a megosztási beállítások módosítása révén.

A frissítésnek köszönhetően már a profilképet is lehet módosítani, valamint azt is beállíthatják a userek, hogy melyik Gmail fiókjukat szeretnék látni, anélkül, hogy bármelyiket is eltávolítanák az eszközről.
 


Az alkalmazás már elérhető az iTunesban. A Google néhány hete hasonló frissítést adott Androidra is, amely szintén letölthető a Google Play áruházból.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza