Megújul a Twitter iOS appja – lefordítja tweetjeinket

Czipperer Dia - 2014. június 16.

A foci vb nemcsak a futballrajongókat mozgósítja, hanem számos gyártó, szolgáltató is – gondolva a drukkerekre – újdonságokkal készül. A Twitter is hasonlóan tesz, ugyanis a legfrissebb hírek szerint vb-re való tekintettel megújítja iOS alkalmazását, amely immáron lefordítja a különböző nyelvű tweeteket.

A foci drukkerek a közösségi csatornákat is aktívan használják véleményük kifejtésére, többek között a Twittert is. Úgy tűnik, a mikroblog szeretné még könnyebbé tenni a kommunikációt a twitterezök között, és felismerve az a helyzetet, hogy ugyanabban a témában sokan sokféle nyelven csiripelnek, frissítette iOS mobilalkalmazását, így könnyebben eligazodhatnak a felhasználók a különféle tweetek között.

Az új funkciónak köszönhetően a tweeteket le lehet fordítani. A Twitter a Binggel fogott össze, és közösen újították meg az iOS alkalmazást. A „translate”, vagyis fordítás gombra kattintva a bejegyzéseket a program automatikusan lefordítja a felhasználó anyanyelvére.
 


Az ötlet nem újkeletű a Twitter háza táján. Már 2012-ben is tesztelték a Bing fordítófunkcióját iOS-en, idén májusban pedig Android platformon. A megoldás asztali verzióban, valamint Windows Phone-on már elérhető.

A Mashable megkeresésére a Twitter és a Microsoft egyelőre nem reagált a frissítéssel kapcsolatban.

 

 

Forrás: Mashable.com; Nyitókép: businesslanguageservices.co.uk

Vissza