A Lenovo bemutatta okosszemüveg prototípusát

Czipperer Dia - 2014. július 28.

Három új terméket is bemutatott a Lenovo, melyeket egy nagyobb termékcsoport, az NBD (New Business Development) részeként mutattak be. Az egyik ezek közül egy okosszemüveg prototípus, mely nagyon hasonlít vetélytársára, a Google Glassra.

Új kihívója lehet a Google szemüvegének. Ezúttal a Lenovo rukkolt elő új, hordható eszközével, amelyet fejlesztők és hardvergyártók körében mutatott be a nagyközönségnek. A C1 névre keresztelt szemüveg első ránézésre nem sokban különbözik a Google megoldásától. A legszembetűnőbb talán az, hogy az akkumulátort nem a fül mögé helyezték, hanem az illető nyakánál található (lásd a képen).

A szemüveg az NBD platformtermékcsoport részét képezi, melyet becenevén úgy is hívnak, hogy „new bench”. Egyelőre a hardver felszereltségről nem árultak el semmit, ám a vállalat ígérete szerint októberben még több részlettel szolgálnak majd.

Állítólag az eszközt 5 megapixeles kamerával, hangfelismerő és gesztusvezérlő rendszerrel szerelték fel. Emellett Wifivel, Bluetooth-tal és 12 giga tárhellyel is rendelkezik az okosszemüveg prototípus.

A saját szemüveg prototípus mellett a vállalat azt is bejelentette, hogy partnerségre lépett az amerikai Vuzixszel, hogy az M10 névre hallgató okosszemüvegüket Kínában értékesítsék.

 

 

 

Forrás: Übergizmo.com, Slashgear.com

 

Vissza